Nije lako, ali vrijedi

Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Trening za stražnjicu

29.7.2019. u 14:40/ Život i stil

Ako ćete biti ustrajni, vaša stražnjica će nakon kratkog vremena biti oblikovana i čvrsta

1) Bočno kretanje uz pomoć rastezljive trake

Rastezljiva traka povezuje donje dijelove potkoljenica. Koljena su blago pogrčena, tijelo u minimalnom pretklonu. Ruke se nalaze na kukovima. Pogled je usmjeren prema naprijed. U tom položaju krećete se bočno, rastežući traku što više. Vježba se izvodi polako i kontrolirano po 15 koraka u svakom smjeru.

2) Bočno kretanje s čučnjem uz pomoć rastezljive trake

Isti položaj tijela kao kod prethodne vježbe. Također se krećete bočno, s tim da se u ovom slučaju nakon svakog bočnog koraka spuštate u čučanj. Vježba se izvodi po 10 koraka u svakom smjeru.

>> Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Visoko intenzivni intervalni trening

3) Sjedeće odnoženje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedite na povišenju tako da su vam koljena pogrčena 90 stupnjeva. Trup je uspravan. Ruke uz tijelo. Pogled usmjeren prema naprijed. Rastezljiva guma nalazi se malo iznad koljena. Odmičete koljena što više, zadržavate krajnji položaj nekoliko trenutaka, i zatim polako i kontrolirano vraćate u početni položaj. Vježba se izvodi 20 ponavljanja.

4) Jednonožno rumunjsko mrtvo dizanje

Sunožan stav. Pozicija stopala je malo šira od širine kukova. Trup je uspravan. Muskulatura trbuha je aktivna. Uteg držite u desnoj ruci. Prilikom spuštanja u pretklon, podižete polagano desnu nogu. Ona prati trup prilikom spuštanja. Vježbu izvodite deset ponavljanja, te nakon toga promijenite ruku i nogu, te ponovite.

Upravo se čita

Image
preokret u slučaju posvojenja

Sud oslobodio Hrvate u Zambiji! Mogli bi poletjeti za Hrvatsku već sutra?

5) Naizmjenično dizanje kukova

Ležite na leđima. Rukama pridržavate uteg koji se nalazi na donjem dijelu trbuha. Stopala malo šira od širine kukova, te je upor na petama. Podižete kukove odgurujući se jednom nogom. Noge podižete naizmjenično. Vježba se izvodi 20 ponavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6) Podizanje kukova spojenih stopala

Iz istog položaja kao u prethodnoj vježbi, stopala okrenete jedno prema drugom, te približite kukovima. To je početni položaj iz kojeg čvrsto gurate stopalo prema stopalu, te aktivacijom stražnjice i trbuha podižete kukove. Prilikom podizanja, gornji položaj uvijek zadržite nekoliko trenutaka, te se polagano spuštajte u početni položaj. Vježba se izvodi 20 ponavljanja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba