Budite fit

Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Visoko intenzivni intervalni trening

23.7.2019. u 10:00/ Život i stil

HIIT trening ne traje dugo, ali ima brojne prednosti za cijelo tijelo. Magistar kineziologije i trener odabrao je svojih 5 omiljenih vježbi

1) Jumping Jack s konopom

Tijelo držite uspravno i konop uz tijelo. U istom trenutku skočite u raskorak i ruke podignite od tijela dižući šake iznad ramena. Ponovnim skokom vratite noge u početni položaj i ruke uz tijelo. Vježba se izvodi brzo i eksplozivno. Skokovi se izvode na prednjem dijelu stopala. Pazite na pravilno disanje. Kod podizanja ruku udišete, kod spuštanja izdišete. Vježbu izvodite 20 ponavljanja.  

2) Visoki skip na strunjači

Trup je uspravan i pogled prema naprijed. Kut u laktovima je 90 stupnjeva. Nadlatkice prilikom skipa pomičete naprijed-nazad tako da se lakat nalazi i ispred i iza tijela tijekom izvođenja vježbe. Koljena podižete u visini kukova ili malo više. Skip se izvodi na prednjem dijelu stopala. Vježbu izvodite 20 sekundi.

3) Slam ball

Nalazite se u sunožnom stavu s loptom u opruženim rukama ispred tijela. Podižete se na prste i istovremeno medicinku dižete visoko iznad glave. Eksplozivnom i brzom kretnjom loptom udarate u strunjaču. Završna pozicija je u počučnju s pruženim rukama pored ili iza tijela. Udarci su kontinuirani, te se izvode bez pauze. Vježbu izvodite 15 ponavljanja.

4) Guranje strunjače u visokom skipu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opruženim rukama naslonite se na strunjaču. Glavu spustite između nadlaktica, te trup u pretklon. Gurate strunjaču podižući koljena što više. Obavezno se dignite visoko na prste. Brzina kretanja je srednja prema visokoj. Vježbu izvodite 20 metara.

5) Marinci i valovi s konopom

Stopala su malo šira od širine kukova, tijelo u poziciji počučnja, ruke blago pogrčene u zglobu lakta. Pogled je prema naprijed i čvrsto držite konop. Iz gornjeg položaja izvodite valove s konopom, nakon kojih spuštate šake na pod. Brzim skokom spuštate se u sklek. Izvodite sklek te se skokom vraćate u prvobitni položaj, te ponovo izvodite valove. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gimnastika za oči

Kako poboljšati vid prirodnim putem?

Više s weba