greška u koracima

Izbjegnite najčešće greške u hodanju i izgubite kilograme

Image
Foto: Pexels

Hodanje je najprirodnija ljudska aktivnost. Hodanjem održavamo kondiciju, čuvamo zdravlje, kako tjelesno tako i mentalno

31.5.2019. u 7:40/ Život i stil

Želimo li hodanjem skinuti kilograme, treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Najčeše greške koje radimo dok hodamo vrlo se lako mogu ispraviti te će se učinak hodanja uvelike povećat, a kalorije i kilogrami otopiti. 

  • Hodate istim tempom

Većina ljudi ne obraća pozornost na tempo kojim hoda, nego jednstavno hoda. Rezultat takvog hodanja je izostanak rezultata jer ne dižemo kondiciju. Kao što trkači obraćaju pozornost na brzinu kojom trče, treba obratiti pažnju i na tempo kojim hodate. Pratiote koliko vam treba minuta da prijeđete kilometar pa iz tjedna u tjedan dižite tempo i skraćujte vrijeme. Što brže hodate. više kalorija topite.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

  • Izbjegavate intervale

Intervali su izuzetno učinkovita metoda dizanja kondicije i mršavljenja. Jedna studija pokazala je da su ispitanici koji su prakticirali intervale u hodanju sagorjeli 20 posto više kalorija od onih koji nisu. Ako ste izvan forme, hodajte maksimalnom brzinom jednu minutu, a potom dvije minute umjerenom brzinom. Izmjenjujte ova dva tempa tijekom cijelog treninga. Ako imate kondicije hodajte maksimalnom brzinom tri minute pa dvije minute hodajte umjerenim tempom. 

  • Izbjegavate stube i brda

Brda su najbolje što vam se može naći na putu dok hodate. Na njima ćete ojačati mišiće nogu i sagorjet puno više kalorija, nego dok hodate po ravnoj površini. Umjesto da istom rutom hodate svaki dan, ubacite rute na kojima ima brda dvaput tjedno. Stube su izzetno dobre za podizanje kondicije i jačanje stražnjice i nogu. 

  • Zanemarujete ruke

Mašete rukama dok hodate ili jošđ gore - držite ih u džepovima? Odviknite se od toga i zaposlite svoje ruke. One sudjeluju u hodanju kao i noge. Savijet ih u laktivima pod kutem od 90 stupnjevai mašite njima naprijed- natrag dok hodate. Ova jednostavna tehnika uposlit će cijelo tijelo i pomoći vam da sagorite dodatne kalorije te istovremeno ojačati mišiće na rukama. 

  • Vjerujete u mit o 10.000 koraka

Sigurno ste čuli da se preporučuje dnevno napraviti 10.000 koraka kako bi se učinakhodanja pokazao na vagi. No, to nije potpuno točno. Učinak će se vidjeti ako napravit već 200 do 300 dodatnih koraka. Štoviše, ako prenaglo počnete ispunjavati normu od 10.000 koraka mogli biste se prebrzo umoriti, demotivirati, a i riskirate ozljede.

Najvažnije je uživati u aktivnosti kojom se bavite. U tomslučaju ona im apuno više dobrobiti za tijelo i um, no što ima nešto u čemu ne uživate. Stoga, ako volite hodanje, tenisice na noge i zapamtite ove savjete. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba