Dobro ste pročitali

'Plinovita izjava ljubavi': jedna od najgorih navika vašeg partnera pomaže vašem imunitetu!

Image
Foto: Thinkstock

Sigurno ste čuli da je brak dobar za vaše zdravlje i dugovječnost, ali ovo sigurno niste očekivali

12.10.2017. u 12:15/ Život i stil

Sigurno ste čuli da je brak dobar za vaše zdravlje i dugovječnost, jer ljudi koji su rekli 'da' imaju manji rizik od visoko krvnog tlaka, a čak i dijabetesa tipa 2.

Ali ima i jedno iznenađenje: jedna od najgorih navika vašeg partnera ili bračnog druga može produljiti vaš životni vijek! Njegovi prdci pomažu vašem imunitetu. Da, pročitali ste dobro!

Istraživači s University of Exeter su otkrili da sumporovodik, koji je zaslužan za grozan miris koji 'baca' na pokvarena jaja, ustvari može imati velike zdravstvene dobrobiti u malim količinama. A nitko nije bolji u tome od osobe s kojom provodite život bez zadrški. 

"Da bismo razumjeli znanost o prolasku plinova, moramo razumjeti mjeru mikroba koji se nalaze u ljudskom tijelu", objašnjava dr. Sc. AJ Troiano, biomedicinski znanstvenik i konzultant, a prenosi msn.com. "To nisu mikrobi koji imaju zaštitna svojstva, nego nusprodukti normalnih metaboličkih procesa." Važni nusproizvodi u ovom slučaju su obilne količine sumporovodika koji se izbacuju svakim plinom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Istraživanje je pokazalo da smrdljivi nusproizvod mikoroba, koji većina žena mrzi, mogao smanjiti rizik od raka, srčanog udara, moždanog udara, artritisa i demencije. Prema drugim istraživanjima, brak je važan čimbenik koji utječe na preživljavanje pacijenata koji su imali srčani udar, što znači da, čak i ako već imate srčane probleme, najfiniji prdci mogli bi vas održati živima. Oni su najneobičnija izjava ljubavi koju ćete ikad primiti. Ali stvarno.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

"Naši rezultati ukazuju da, ako se stanice pod stresom liječe s AP39, mitohondriji su zaštićeni i stanice ostaju žive ", kaže profesor Matt Whiteman sa Sveučilišta Exeter  Ako ste zabrinuti zbog sigurne doze sumporovodika koji inhalirate, vaš strah je možda i opravdan. Malo 'mirisa' tu i tamo može imati zdravstvene prednosti, ali se zapravo možete predozirati plinom.

Sljedeći put kad naiđete na 'smrdljivu klopku', možda ovo 'utiša' vaš bijes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
slušajte svoje tijelo

Stiže beba: 7 jasnih znakova da se bliži porod

Više s weba