Japanska kultura

Jedan od najdugovječnijih naroda: Ukradite tri zdrave navike Japanaca

Image
Foto: Thinkstock

Korisne japanske trikove za ljepotu smo već svladali, ali još nam preostaju zdrave navike zbog kojih su jedan od najdugovječnijih i najzdravijih naroda

15.5.2019. u 9:48/ Život i stil

Japanci su poznati kao jedni od najdugovječnijih ljudi na našoj planeti. Čini se kao da ne stare, a to duguju svojim zdravim navikama i prehrani. Kad smo već kopirali mnoge beauty navike, zašto ne bismo isprobali i ove zdravstvene? 

1. Jedite fermentirano

Jedan od najvećih problema današnjice jer loše zdravlje crijeva. Ujedno je povezano i s problemima s kilogramima te zdravljem kože. Za dobro funkcioniranje crijeva potrebne su normalne razine bakterija koje mogu probavljati hranu. Japanci jedu pregršt fermentirane hrane: od kiselih krastavaca, njihovog misoa, kombuche ili kimche.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Isprobajte limfnu masažu

Masaža drži posebno mjesto u japanskoj kulturi. Većina se njihovih masaža temelji na poticanju rada limfnog sustava - sustava koji je zadužen za uklanjanje toksina iz našeg tijela, a pomaže u brojnim zdravstvenim problemima. Limfna masaža potiče cirkulaciju, eliminira oticanje nogu, probleme s alergijama, zadržavanje vode i upalne procese u tijelu.

3. Pripremite jela na zdraviji način

Priprema hrane u Japanu je puno drugačija nego na zapadu. Držite se njihove navike korištenja ulja koja su zdrava za srce i nemojte izlagati sirove naminice izrazito visokim temperaturama duže vremena. Japanci često grilaju hranu, kuhaju u woku ili na pari. Vole svježe namirnice i ne koriste masne i teške dressinge i umake.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba