ubrzajte metabolizam

Jednostavan i ukusan dodatak kavi koji pomaže u topljenju suvišnih kilograma

Image
Foto: Thinkstock

Šalica ili dvije kave mogu potaknuti metabolizam. Ali ako svojoj kavi dodajete puno mlijeka ili šećera, vaš omiljeni napitak više nema željeni učinak

7.10.2019. u 12:55/ Život i stil

Kava sadrži polifenole i druge spojeve koji mogu ubrzati vaš metabolizam, povećati razinu energije i pomoći vam da izgubite kilograme. Iako su učinci minimalni (ne možete očekivati ​​da jedna ili dvije šalice kave mogu učiniti sve), ovaj napitak bogat je antioksidansima koji mogu pomoći vašem tijelu da brže sagorijeva masnoće.

Jedan od čarobnih sastojaka koji se nalazi u kavi je kofein. Sigurno da previše kofeina može dovesti do velikog problema s živčanim sustavom i uzrokovati nesanicu, ali šalica ili dvije kave (po mogućnosti ujutro) mogu potaknuti metabolizam. Ali ako svojoj kavi dodajete puno mlijeka ili šećera, vaš omiljeni napitak više nema željeni učinak.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(Foto: Pixabay)

Prema istraživanjima na Sveučilištu Michigan, aktivni spoj cinnamaldehid koji se nalazi u cimetu može pomoći u sagorijevanju masnoća.

"Dodavanje cimeta pokrenulo je stanice u metaboličkom procesu. Toplina mu pomaže da efikasnije sagorijeva lipide u natečenim masnim stanicama. Rezultati su, kako su naveli istraživači, podržali prethodna istraživanja koja pokazuju da cinnamaldehid ima pozitivan učinak protiv pretilosti", piše Newsweek. Dodajte žličicu cimeta u svoj omiljeni napitak i ubrzajte metabolizam. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
UZROCI I SIMPTOMI

Trnci u rukama: najčešći razlozi zbog kojih vam trnu ruke

Više s weba