estetski i zdravstveni problem

Jeste li znali da je celulit bolest? Evo kako se boriti protiv ovog mrskog neprijatelja!

25.4.2016. u 17:58/ Ružica Đukić

Stručnjaci tvrde da celulit nije problem samo estetske prirode, već i zdravstvene. Zato smo krenuli u potragu za tajnom rješavanja tog mrskog neprijatelja

Prištiće možemo prikriti, niski stas izdužiti štiklama, koji kilogram viška kamuflirati odjećom, ali što s tim nesretnim celulitom? Imaju ga i vitke i punije žene, i one starije i one koje su tek propupale. 

Brojimo kalorije, iscrpljujemo se u teretani, a ružne nakupine su i dalje tu. No, najmanji problem je, pokazuju posljednja istraživanja, što nisu oku ugodne. Celulit je, tvrde stručnjaci, bolest. 

"Radi se o lokaliziranom obliku trovanja zbog zastoja dotoka hranjivih tvari i odtoka štetnih tvari. Dolazi do nakupljanja toksina tako da s vremenom dolazi do trovanja cijeloga tijela - dodatno slabi cirkulacija, limfna drenaža, stvaraju se vene, kapilare. Ono što je najvažnije, postoji dosta studija koje pokazuju povezanost celulita s rakom dojke i jajnika tako da je celulit bolest koja se treba i mora liječiti, a nije samo stvar estetskog poremećaja", pojasnio je dermatovenerolog Dinko Kaliterna. 

Za početak, liječenja važno je odrediti koja je vrsta celulita u pitanju. Ne rješava se svaki na isti način. 

"Kod mlađih žena veći je problem od celulita u masnom tkivu, a kod starijih žena se radi u poremećaju vezivnoga tkiva", izjavio je Dinko Kaliterna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svaki tip postoji uređaj ili preparat koji na njega najbolje djeluje. Doktor Kaliterna, koji već 16 godina proučava i liječi celulit, tvrdi kako je najvažnije ispravno odrediti terapiju. Kozmetičari imaju svoje tajno oružje protiv celulita. 

"To je naša lakaskar metoda za uklanjanje celulita i masnih naslaga u kombinaciji s anticelulitnim ampulama, zajedno s ručnim masažama i s biljnim oblogom", otkrila je kozmetičarka Ružica Martić kako se boriti protiv celulita.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Ampule razgrađuju tvrdokorni celulit i sprječavaju nakupljanje vode u tijelu. Uz ručnu anticelulitnu masažu i oblog od oko 90 moćnih biljaka narančina kora nestaje, a ostaje samo lijepa i zdrava koža. 

Međutim, uz svu pomoć sa strane i vi možete učini puno. Ako želite svladati mrskog neprijatelja, morate se držati ovih univerzalnih pravila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • piti puno vode, 
  • baviti se tjelesnom aktivnošću,
  • paziti što i koliko jedete, 
  • ne sjediti prekriženih nogu, 
  • ne nositi usku odjeću. 

Možda ga se nećete sasvim riješiti, ali ćete sigurno ovog ljeta ponosnije šetati plažom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba