iš, bolesti!

Kako ojačati imunitet: sitne promjene dovoljne su da pucate od zdravlja

Image
Foto: Thinkstock

Umjesto da stalno kišete i šmrcate, naučite kako ojačati imunitet. U tome će vam pomoći prehrana, ali i prijatelji

7.3.2017. u 7:15/ Marijana Markelić

Nije fora pokupiti svaku prehladu i virozu koja hara ili stalno imati herpes. Rješenje postoji, a krije se tome da naučite kako ojačati imunitet - sposobnost organizma da se odupre nedaćama. Što je organizam jači, nedaća je manje.

Image
Joga

Pozdrav Suncu za tjelesno i psihičko zdravlje

Image
Joga

Pozdrav Suncu za tjelesno i psihičko zdravlje

Naravno, napredak se ne postiže preko noći, ali izmjenom stila života i načina prehrane puno toga možete učiniti za sebe. Plan smo podijelili u četiri točke:

1. Prehrana

Zaboravite na gotovu hranu i sve što je u konzervama. Neka vam odlazak na tržnicu postane navika. Vaš organizam zaslužuje i treba svježe povrće, voće, jaja, sir, mlijeko, ribu i kvalitetno meso. Pripremajte obroke na najjednostavniji način. Povrće minimalno termički obradite. U salatama koristite maslinovo, laneno ili bučino ulje i jabučni ocat ili limun. Jedite raznoliko i sezonski, a rafinirani šećer skroz izbacite. Neka vam želju za slatkim utaži voće, a kavu zasladite medom. Uvijek pri ruci imajte šaku orašastih plodova. Spasit će vas od nezdrave hrane i pekarskih proizvoda. Pijte dovoljno vode. Kad god se sjetite popijte čašu. 

2. Rekreacija

Stižu sunčani dani i vrijeme savršeno da ga provedete vani. Pokušajte pronaći barem pola sata u danu za sebe - prošetajte, trčite, preskačite vijaču, uživajte u prirodi. Ne morate zbog toga otići izvan grada, ako u njemu živite. Pronađite negdje u svome kvartu lijepo mjesto za sebe. Uzmite u zadatak da se svaki dan morate oznojiti. To je zdravo za vas i ojačat će vaš imunitet. 

3. San

Za zdrav organizam ključan je dobar san. Tijelo se u snu odmara i regenerira i to mu ne smijete uskraćivati. Spavajte u provjetrenoj sobi koja se ne grije. Odlazite na počinak uvijek u isto vrijeme i budite se isto tako. Tijelo voli red. Bilo bi dobro ići spavati prije 23 sata. Koliko treba spavati - ovisi o organizmu. Slušajte ga. 

4. Ljudi koje volite

Družite se s njima. Uživajte u njihovoj prisutnosti jer vam oni pune baterije. Njegujte prijateljstva i smijte se. Ako niste optimist, naučite to biti. Može se.

Nije teško naučiti kako ojačati imunitet. Treba samo uložiti malo truda i energije i učiniti svoj život kvalitetniji. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba