Gimnastika za oči

Kako poboljšati vid prirodnim putem?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Oči su nam iznimno važne, a zahtjevaju brigu. Jeste li znali da vid možete poboljšati bez naočala ili leća?

25.6.2018. u 13:35/ Život i stil

Oči su prozor u svijet, ali najčešće brigu oko njih stavljamo u drugi plan. Prije organa kojim primamo 90 posto informacija o svijetu često dolazi briga o kosi ili noktima.

No, oni koji nose naočale i leće dobro znaju koliko su oči osjetljive, a većina bi voljela da ne moraju nositi pomagala za vid. Možda im se želja može i ostvariti- zahvaljujući gimnastici za oči.

Kako uopće ne bi došlo do pogoršanja vida, pravilno njegujte oči.

1. Ojačajte vid iznutra

Čuli ste za ovaj savjet otprilike tisuću puta, ali jednostavno funkcionira birajte pravu hranu za vaše oči. Prehrana bogata voćem i povrćem igra najveću ulogu u očuvanju vašeg vida. Posebnu pažnju valja obratiti na povećani unos vitamina A, C i E.

2. Neka vaše oči predahnu

Odmor je iznimno bitan za očuvanje vida, a u danas je jednostavno nemoguće cijeli dan provesti bez ekrana različitih veličina. Ako je računalo sastavni dio vašeg posla, a u većini slučajeva je postao, odmorite oči svakih 50 minuta na otprilike 10 do 15 minuta. Postoji i tzv. 10-10 pravilo, a odnosi se na odmor očiju na način da svakih 10 minuta maknete pogled s ekrana i pogledate objekt na udaljenosti od 10 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vid je itekako moguće poboljšati i to prirodnim putem. Radi se posebnoj gimnastici za oči koja služi ja jačanje organa i izoštravanje vida. Ove vježbe, navodno, mogudovesti do eliminacije leća ili naočala.

(FOTO: Thinkstock)

Evo kako bi gimnastika za oči trebala izgledati:

  • protrljajte prste kako bi se zagrijali i lagano pritisnite oči kako bi ih pripremili na vježbu
  • okrećite očima: ovo je najjednostavnija vježba, jednostavno okrećite očima i pogledajte što više možete gore i dolje te lijevo i desno
  • koristite olovku: fokusirajte se na vrh olovke i približavajte ju. Zaustavite se kada se vrlo blizu licu i zatim udaljavajte olovku, dok i dalje držite fokus na vrhu
  • masirajte oči: masirajte područje ispod obrva te ispod oka. Oči masirajte prvo u smjeru kazaljke na satu, a zatim obrnuto.
  • toplina: na kraju gimnastike ponovno koristite toplinu kako bi opustili oči. Protrljajte prste kao na početku i lagano ih prislonite na oči.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
RAVNATELJICA ŠKOLE U STROŽANCU

'Učiteljica je dobila otkaz zbog 7 povreda radnog odnosa. Poduzeli smo sve, a MOST na ovome skuplja poene'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže roda

Što znači lažna menstruacija i kako je razlikovati od prave

Više s weba