ženama važan hormon

Kako prirodno povećati razinu progesterona u tijelu

Image
Foto: Thinkstock

Ako imate problem s nedostatkom hormona progesterona, donosimo vam tri načina kako ga možete riješiti

13.8.2018. u 16:21/ Život i stil

Progesteron je hormon koji igra veliku ulogu u tijelu žene - veoma je povezan s trudnoćom, menopauzom, ali i zdravljem općenito. 

Žene često pokušavaju povećati razinu progesterona u situacijama kada žele zatrudnjeti, zato što niske razine tog hormona mogu uzrokovati pojavu neplodnosti ili čak spontanih pobačaja, a uz to i probleme s mokrenjem, neregularne mentruacije, probleme sa seksom te povećanje težine. 

Postoje razni obliki uzimanja progesterona kao dodatka organizmu, u obliku tableta, krema ili čak preko prehrambenih namirnica

Kod uzimanja tableta, žene moraju biti svjesne da jetra veoma brzo razgradi uneseni progesterom, stoga male količine odlaze u krvotok. Postoje i čepići s progesteronima koji se unose vaginalno.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Ako tražite brži način unosa velikih količina progesterona, posegnite za kremama. Tijelo ih odmah apsorbira pa hormoni brzo stignu u krvotok.

No, ukoliko niste pobornice tableta, a ni krema, razinu progesterona možete povisiti čak i konzumiranjem namirnica koje potiču njegovo izlučivanje, kao što su brokule, špinat, kupus, cvjetača, bundevine sjemenke te orašasto voće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba