Dosadne napasti

Kako se riješiti ušiju i gnjida iz kose u samo 14 dana?

Image
Foto: Thinkstock

Uši ne lete i ne skaču jer im poseban oblik nogu omogućuje da se čvrsto drže za vlasi kose

8.2.2018. u 11:30/ Život i stil

Zbog toga se one šire neposredno s glave na glavu za vrijeme igre, zagrljaja ili zajedničkim korištenjem četki i ručnika. No, uši nisu rezervirane samo za djecu vrtićke dobi, već i za tinejdžere

Kako se riješiti uši u 14 dana? 

1. Prva 4 dana je važno svakodnevno koristiti češalj kako bi se odrasle uši (veličine sezama) uklonile iz kose. Ovaj je korak izričito važan jer ženka uši izliježe 8-10 gnjida dnevno. 

2. Iz gnjida se nakon 6 do 10 dana izlegnu ličinke (male i teško vidljive). U ovom je koraku misija riješiti se svježe izlegnutih ličinki prije nego postanu odrasle i počnu izlijegati nove gnjide. 

3. U zadnjoj je fazi cilj spriječiti vraćanje nametnika tako što se djetetova kosa pregledava sljedeća 4 dana nakon dolaska iz vrtića ili škole.

Image
Maleni paraziti

Kako biste se riješili dosadnih ušiju, naoružajte se strpljenjem

Image
Maleni paraziti

Kako biste se riješili dosadnih ušiju, naoružajte se strpljenjem

Nedavno američko istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da fotkanje selfija može doći do te granice da postane ovisnost, no problem se javlja i onda kada djeca približe glave da stanu u fotografiju pri čemu odrasle uši sretno i lako prelaze s glave na glavu i šire se. Dijeljenje kapa u zimskom razdoblju, češljeva i ostalog pribora za kosu također dovodi do prijenosa gnjida i odraslih uši s osobe na osobu. Zajedno pred ekranom: pametni telefoni krivci za širenje ušiju među djecom?

Roditelji se s tom najezdom bore godinama, pri čemu posežu za raznim metodama poput šišanja kose, insekticida i šampona. Znanstvenici ipak preporučuju jeftiniji, učinkovitiji i sigurniji način uklanjanja uši i gnjida – iščešljavanje, čime se smanjuje opasnost od alergijske reakcije i iritacije kože.

Lictec V-Comb električni češalj posljednja je inovacija u rješavanju problema s ušima. Ovaj proizvod australske kvalitete, usisavanjem i češljanjem skida odrasle uši i gnjide s kose bez obzira na njenu dužinu i gustoću. Rezultati vidljivi za vrijeme tretmana Nametnici se češljanjem usisavaju s tjemena i kose, pohranjuju se u filter unutar uređaja koji je osvijetljen te se dobiva trenutna povratna informacija o ušljivosti. Tako uši i gnjide ostaju zarobljene, a filter se nakon tretmana vadi iz uređaja i zatvara poklopcem kako bi se uši higijenski deponirale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

Pogodan je i za dugu i kratku kosu, ne sadrži kemijalije i alergene te je vrlo jednostavan za korištenje što Licetec V-Comb češalj ističe naspram ostalih načina borbe protiv uši. Osim toga, uređaj se uključuje u struju te ne koristi baterije.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
I žene i muškarci

Sve više mladih ljudi gubi kosu, a sad znamo i zašto

Više s weba