Nije uvijek sjajno...

Kako smanjiti grudi na prirodne načine?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Grudi dolaze u raznim oblicima i veličinama. Međutim, velike grudi mogu stati na put normalnom svakodnevnom životu

31.1.2019. u 15:15/ Život i stil

Postoje neki dokazi da su velike grudi povezane s bolovima u ramenima i vratu. Neke žene mogu i željeti smanjiti grudi iz kozmetičkih ili psiholoških razloga.

Genetika, tjelesna težina i dob mogu utjecati na veličinu grudi. Hormonalne promjene zbog trudnoće, lijekova ili problema sa štitnjačom također mogu imati utjecaj. Donosimo vam nekoliko prirodnih metoda kako možete pokušati smanjiti veličinu ili izgled grudi.

Prirodne metode kako možete pokušati smanjiti grudi

Grudi su uglavnomo sačinjene od masti, tako da strategije koje smanjuju ukupnu tjelesnu masnoću mogu dobro funkcionirati. Ako ste zabrinute zbog zdravlja dojki, dobro je posjetiti svog liječnika prije nego napravite značajne promjene u načinu života.

1. Dijeta

Grudi su uglavnom sastavljene od masnog tkiva ili masti. Gubitak masnog tkiva može smanjiti veličinu grudi. Ljudi mogu izgubiti tjelesnu masnoću trošeći više kalorija nego što unesu i jedući zdravu hranu. Niskokalorična, vrlo hranjiva prehrana može posredno pomoći u smanjivanju tkiva dojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usredotočite se na hranu bogatu hranjivim tvarima koja je niskokalorična. Voće, povrće, masna riba, kao što je losos, i nemasno meso, kao što je piletina na žaru, može vam pomoći da se osjećate sito, a gubite kilograme.

2. Tjelovježba

Kao i prehrana, tjelovježba može pomoći da izgubite  tjelesne masti, što također može smanjiti veličinu grudi tijekom vremena. Ključ je u sagorijevanju masti po cijelom tijelu. Kardiovaskularne vježbe koje povećavaju broj otkucaja srca vrlo su učinkovite kod sagorijevanja masti. Ovisno o zdravstvenim i fitnes faktorima, možete pokušati trčati, plivati ili brzo hodati.

Upravo se čita

Image
ODLIČNO SURAĐUJU

Jedan od najvećih o Đokoviću i Ivaniševiću: 'Zemlje su im bile u ratu, pogledajte ih'

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

3. Smanjenje estrogena

Sjemenke lana mogu smanjiti razinu estrogena. Estrogen igra ključnu ulogu u razvoju tkiva dojke. Stoga bi suzbijanje viška estrogena moglo smanjiti veličinu grudi, posebno kod osoba s hormonalnom neravnotežom. Hormonalna kontracepcija sadrži estrogen i progesteron koji mogu povećati grudi. Učinak obično nestaje kada ju prestanete koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Promijenite grudnjak

Grudnjak ne može trajno promijeniti veličinu grudi, ali grudnjak za minimiziranje može stvoriti iluziju manjih grudi. Ovi grudnjaci mijenjaju oblik grudi kako bi grudi izgledale manje i više na prsima. Neki minimizirajući grudnjaci također nude više traka za potporu, što može smanjiti bol u leđima i vratu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bezazlene metode

Je li moguće izazvati menstruaciju prirodnim putem?

Više s weba