Par savjeta

Kako tate mogu izgraditi snažan odnos sa svojim sinovima

Image
Foto: Thinkstock

Odnos između očeva i sina može biti složen. Očevi i sinovi s različitim interesima mogu se teško povezivati

6.9.2018. u 9:32/ Život i stil

Odnos između očeva i sina može biti složen. Očevi i sinovi s različitim interesima mogu se teško povezivati. Ponekad su njihove muške tendencije da ne komuniciraju osjećaje složene jer oboje žele bolji odnos otac-sin, ali niti jedan ne zna kako to učiniti. Evo neki ključni elementi za stvaranje i izgradnju snažnog odnosa između oca i sina:

Prepoznajte činjenicu da su djeca pod utjecajem svojih otaca

Bez obzira na to jesmo li svjesni toga li ne, sinovi uče kako biti muškarac prvenstveno gledajući svoje očeve. Utjecaj tate na osobni razvoj njegova sina često je nevidljiv, ali ipak pravi. Kad dijete gleda kako njegov otac komunicira s njegovom majkom, on uči o poštovanju (ili nepoštivanju), o načinu na koji muškarci i žene komuniciraju i o tome kako se muškarci trebaju baviti sukobima i različitostima. Razumijevanje da je utjecaj oca na sin važan, pomoći će vam da dublje razmišljate o vašem odnosu sa sinom i ozbiljnije shvatite tu vezu.

Razvijte zajedničke interese

Pokušajte naći zajedničke interese i počnite kvalitetno maksimizirati vaše vrijeme zajedno. Radite nešto u čemu oboje uživate i vaš odnos će rasti.

Nemojte se bojati male žešće igre

Dječaci, pogotovo kad su mlađi, većinom vole sve što je aktivno i malo grublje. Malo hrvanja na tepihu ili u dvorištu, može vas dovesti daleko. Pazite da su sigurni, ali možete napraviti neke male i proračunate rizike kako biste im pružili više fizičkog iskustva. Kasnije u životu, ovo se može prevesti u aktivnosti kao što su penjanje, skateboarding i hokej na ledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Slušajte svoje sinove

Čini se da se ljudi općenito bore s učinkovitom komunikacijom.  Polazeći od najranije dobi, slušajte sinove bez osuđivanja i to je dobar način za izgradnju temelja trajne veze. Ribolov, kampiranje, duge šetnje, odlazak na sportski događaj mogu biti učinkoviti načini stvaranja okruženja za slušanje. 

Usredotočite se na pozitivne stvari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Naša djeca su bombardirana negativnim porukama oko njih. Trebali bismo stvoriti pozitivne načine kako slaviti njihova postignuća. Tako ćete stvoriti povjerenje i nadvladati ovu stalnu buku negativizma s kojom se suočavaju svakodnevno.

Trebamo odvojiti vrijeme za jedan na jedan sa svakim djetetom

Možda vaš mlađi sin voli košarku, a stariji  nogomet. Odvojite vrijeme za svakog od njih kako biste im se mogli posvetiti i pričati kako su, što osjećaju i što se događa u njihovom životu.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
balans je ključan

Višak testosterona kod žena: kad ženskim tijelom zavlada muški hormon

Više s weba