brzi i fini

Keto keksići savršeni za predbožićno vrijeme: Uživajte u slatkom bez debljanja

Image
Foto: Pexels

Miris maslaca, vanilje i badema koji se širi iz pećnice pun je pogodak u ovo zimsko doba

9.12.2019. u 9:00/ Život i stil

Keto prehrana jedna je od popularnijih dijeta današnjice, a bazira se na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu zdravih masnoća, kako bi se tijelo dovelo u stanje ketoze, u kojem energiju proizvodi iz masti.

S obzirom da je izbjegavanje ugljikohidrata keto imperativ, pronašli smo na blogu Kirbie's cravings keksiće kojima ćete zasladiti predbožićno vrijeme, a istovremeno podržati i ketogeni način prehrane. Vrlo su jednostavni za pripremu.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 110 grama maslaca (omekšanog)
  • 200 grama bademovog brašna
  • eritritol (prirodni zaslađivač) količina po želji 
  • 100 grama komadića čokolade bez šećera
  • mahuna vanilije

Postupak:

Miksajte maslac i eritritol dok skroz ne razradite maslac. Dodajte sjemenke iz mahune vanilije (razrežite mahunu na pola i sastružite sjemenke) i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

Potom umiješajte komadiće čokolade. Dobivenu smjesu prebacite na stol i razvaljajte na otprilike dva centimetra debljine, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Potom izvadite i razvaljate na debljinu od oko pola centimetra.

Pećnicu zagrijte na 170 Celzijevih stupnjeva  i pecite 15-ak minuta, odnosno dok keksići ne poprime zlatnožutu boju na rubovima. Kada ih izvadite još će biti mekani, no ne brinite se. Stvrdnut će se i postati hrskavi kako se budu hladili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Osim euforije, još i....

Marihuana: koji su učinci trave na mozak i tijelo?

Više s weba