masno i slasno

Koja su ulja najzdravija za pečenje i kuhanje, a koja bismo trebali izbjegavati?

Image
Foto: Pixabay

Masnoće su bitan element prehrane jer pomažu tijelu da apsorbira hranjive tvari. Naravno, govorimo o zdravim masnoćama. Koja ulja su prikladna za kuhanje i pečenje, a koja nisu provjerite klikom na SLJEDEĆA

12.7.2019. u 11:21/ Život i stil

O čemu ovisi je li neko ulje zdravo za pripremu namirnica?

Ulja na kojima planiramo peći namirnice ili ih kuhati trebaju imati što višu točku izgaranja. Riječ je o temperaturi na kojoj ulje počinje gorjeti i otpuštati u hranu kancerogene spojeve. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Drugim riječima, koristite li i najzdravije masnoće u pripremi hrane, a one imaju nisku točku izgaranja, nećete ništa dobro napraviti. Štoviše, unijet ćete u organizam štetne tvari i potaknuti upalne procese. 

1/7

Više s weba

Pročitajte još

Image
Iscjedak, bol, svrbež...

Najčešći problemi s bradavicama i njihovi uzroci

Pročitajte još

Image
Iscjedak, bol, svrbež...

Najčešći problemi s bradavicama i njihovi uzroci

Više s weba