Odbrojavate li?

Koliko košta jedna beba? Evo kako se možete financijski pripremiti za prinovu

Image
Foto: Thinkstock

Beba zahtjeva deblji budžet, a ovi će vam savjeti pomoći da u potpunosti ne zanemarite svoje želje

13.11.2018. u 9:25/ Život i stil

Prema podacima tvrtke Noddle, čak 300 tisuća mladih roditelja posuđuje novac samo kako bi pokrili troškove koje donosi dijete. Mnogi se roditelji mjesecima pripremaju za prinovu, a čak polovica se ranije vraća na posao zbog financijske nestabilnosti. 

Menadžerica Noddle kompanije, Jacqueline Dewey, objasnila je:" Dijete može biti jedna od najuzbudljivijih događa u životu, ali financijski gledano vrlo je teško. Roditelji moraju računati na sve bebina potrepštine od pelena pa igračaka do opreme."

(FOTO: Thinkstock)

Prema kalkulatoru stranice Moneyadviceservice.org.uk prva godina bebinog života mogla bi vas ispasti čak šokantnih 7,200 funti odnosno oko 60 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, postoji više trikova koji vas mogu spasiti i olakšati vam financijsku situaciju.

1. Štedite na vrijeme

Dogovorite sa svojim partnerom strategiju štednje mjesecima prije rođenja bebe. Odredite cifru koju ćete pokušati uštediti svaki mjesec i držite se plana. Danas postoji mnogo online alata koji vam mogu pomoći odrediti najbolji način štednje za vas pa čak ne morate u banku. 

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

2. Planirajte šoping

Poslušajte iskustva drugih roditelja i organizirajte svoju kupnju. Na internetu saznajte koje su stvari apsolutno potrebne i kvalitetne, a koje su totalni promašaj i bacanje novca. Za svoje dijete birajte najbolje, ali obratite pažnju na nešto jeftinije alternativne proizvode koji su jednako dobri. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO.Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Prilagođavajte se

Ponekad jednostavno neće biti moguće kupiti cijelu liniju nove robe, ali možda vaša sestrična ili bratić ima dijete čija bi robica ideala pristajala vašoj bebi. S druge strane, neke stvari koje više ne trebate možete prodati i tako nadoknaditi troškove.

Prva godina može biti teška za roditelje zbog prilagodbe- financijske i životne, ali sigurni smo da će se vrijeme provedeno s prinovom isplatiti.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Više s weba