OGLAS

'Posao' ili užitak?

Seks za začeće: koliko se puta morate seksati ako želite zatrudnjeti?

Image
Foto: Thinkstock

Najpopularnija poza za začeće je misionarska, koju prati 'doggy style'. Dok neki parovi uživaju u češćim seksualnim odnosima, drugima je to više 'posao', a manje užitak

30.6.2017. u 10:00/ Život i stil

Parovi koji pokušavaju začeti, u prosjeku se seksaju 78 puta prije nego uspiju, kaže nova studija. Obično treba oko 185 dana da budući roditelji vide pozitivan test na trudnoću, nakon odluke da žele dijete (oko šest mjeseci i tri dana).

Istraživanje također sugerira da parovi vode ljubav 13 puta svaki mjesec kad pokušavaju začeti. Za te parove, najpopularnija poza za začeće je misionarska, koju prati 'doggy style'


Polovica ispitanika priznala je da su vodili ljubav puno češće nego inače, kako bi dobili bebu. 10 posto bilo je aktivno pod plahtama 15 do 20 puta mjesečno, dok je jedan od 20 parova vodilo ljubav gotovo svakodnevno - dosežući brojku od 21 do 25 puta mjesečno.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Pet posto vodili su ljubav samo jednom mjesečno i uspjeli u svom naumu. I dok je preko trećina žena i 51 posto muškaraca reklo da uživaju u češćim seksualnim odnosima, 18 posto izjavilo je da je seks za začeće postao više kao 'posao', a manje užitak. 43 posto osjećalo je pritisak u slučaju da ne uspiju začeti.

Anketa je pokazala da žene preuzimaju vodstvo u spavaćoj sobi kada pokušavaju zatrudnjeti, a dvoje od pet priznaje da su češće inicirale seks, dok je 13 posto ulagalo u seksi donje rublje kako bi oraspoložilo svog partnera. 

Polovica žena 'ciljala' je plodne dane, dok je 39 posto pazilo na prehranu i uzimalo dodatne vitamine. No, pet posto koristilo je neuobičajene metode poput 'čarolija za plodnost'. Anketu ju proveo britanski portal ChannelMum.com, a sudjelovalo je 1,194 roditelja. 


Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba