Rješenje za cijelo tijelo

Limfna drenaža: Prigrlite brojne zdravstvene prednosti i recite zbogom celulitu uz ovu masažu

Image
Foto: Thinkstock

Limfna drenaža zapravo kombinira medicinske i kozmetičke prednosti. Otkrijte kako vam limfna drenaža može pomoći da se osjećate i izgledate bolje

15.4.2019. u 9:41/ Život i stil

Limfni sustav ključan je u našem tijelu kako bismo zbacili otpadne i štetne tvari, a zaslužan je i za pravilnu cirkulaciju koja utječe na podbuhlost kože i natečenost dijelova tijela.

Limfna drenaža efektivan je način poticanja protoka limfe, a radi se o masiranju limfnih žila i čvorova.

Zašto posvetiti pažnju limfi?

Limfne žile provode limfocite odnosno bijele krvne stanice koje su zadužene za borbu protiv štetnih tvari te štite naše tijelo. Bijele stanice odvode štetne tvari do limfnih čvorova, a ako se protok limfe uspori, posljedice osjećamo na cijelom tijelu.

Moguće je debljanje, nakupljanje tekućine u tijelu, natečenost zglobova i lica te glavobolje i neprestani umor.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Kako se limfni sustav usporava?

Najveću ulogu u pravilnom protoku limfe ima naš način života. Osobe čiji su limfini sustavi usporeni najčešće konzumiraju tešku hranu, ne kreću se dovoljno, ne piju tekućinu te na poslu sjede ili stoje.

Kod tih skupina ljudi dolazi do loše cirkulacije zbog čega se na kritičnim područjima može pojaviti celulit ili proširene vene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limfna drenaža se naziva i presoterapija jer se zapravo radi o pritiskanju određenih mjesta na tijelu. Masažom tih područja miču se nakupljena tekućina i toksini.

Ovo je odličan odabir za osobe koje se nose sa stresom ili im tempo ne dopušta zdravi način života te se bore s nečim od sljedećeg:

  • Limfodemom
  • Fibromialgijom
  • Oticanjem
  • Artritisom
  • Migrenama
  • Probavnim problemima

No, preporučuje se svima. Osobe koje imaju problema sa srcem ili tromobima, tegobe s bubrezima te infekcije ne bi trebali koristiti limfnu drenažu bez savjeta liječnika. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
iznio detalje na konferenciji

Nadbiskup Hranić o svećeniku pedofilu: 'Treba razumjeti patnju roditelja ali i paziti na dostojanstvo eventualnog počinitelja'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povećajte kvalitetu

Hrana za spermu: kako poboljšati plodnost na prirodan način

Više s weba