mit o detoksikaciji

Limun i topla voda neće očistiti vaše tijelo od toksina, tvrdi znanstvenik

Image
Foto: Thinkstock

Topla voda s limunom, koju mnogi ujutro piju na tašte kako bi očistili organizam od tokisna, uopće nema detoksikacijski učinak, kao ni svi drugi detoksikacijski proizvodi, tvrdi znanstvenik

10.10.2017. u 11:41/ Život i stil

Molekularni farmakolog i toksikolog dr. Ian Musgrave sa Sveučilišta Adelaide tvrdi da je voda s limunom, kao i ostali detoksikacijski proizvodi - marketinški trik. Kaže, tijelo se samo zna očistiti od toksina, za što mu služe jetra i bubrezi.

"Tvrdnja o taloženju toksina u tijelu također ne stoji. Naprotiv, tijelo u vrlo kratkom periodu izbacuje otrove iz sebe i ima sjajan mehanizam za to", kaže.

"S druge strane, neki toksini koji su topivi u masti, ukoliko se u organizam unose brže, no što ih metabolizam može razgraditi, taložit će se u masti. Nikakav napittak ili znojenje ne mogu ih izbaciti", zaključio je. Musgrave. 

Što činiti onda kako bismo pomogli tijelu da bude zdravo? "Umjerene dugotrajne promjene u prehrani i vježbanje pomažu u detoksikaciji organizma, a ne neki čudotvorni napici", poručuje toksikolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dodaje, ne morate odustati od jutarnje tople limunade. Ona će hidirirati tijelo, utažiti njegovu žudnju za kalorijama tijekom dana te ga opskrbiti vitaminom C.

U svakom slučaju je, dodaje, ukusnije od čiste vode. Za kraj naglašava još jednom da ne nasjedamo na marketinške trikove i ne kupujemo detoksikacisjke pripravke. 

Upravo se čita

Image
DRUGAČIJE SVJETLO

Ovaj detalj otkriva značenje Horvatove geste na bizarnom intervjuu: Evo o čemu je riječ

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
okrenuo sat unatrag

Genetičar s Harvarda otkrio što jede kako bi bio mlađi deset godina

Više s weba