dobra strategija

Ljuta hrana zavarava mozak i pomaže nam da smanjimo unos soli

Image

Čili papričice

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim što ima utjecaja na mozak, ljuta hrana pomaže nam očuvati zdravlje jer jača naš imunitet

19.1.2018. u 9:37/ Život i stil

Najlakši način da smanjite unos soli u organizam i poboljšate svoj zdravlje je da zaljutite svoju hranu. Studija objavljena u American Heart Association Journal pokazala je da ljudi koji jedu ljuću, a manje slanu hranu imaju niži krvni tlak.

"Znanstvenici su otkrili kako ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom, no što je, što u biti znači da unosite u tijelo manje soli. Stručnjaci smatraju kako je ovo dobra strategija za izbacivanje viška soli iz prehrane", stoji u članku. 

Previše soli može dovesti do visokog tlaka, bolesti bubrega, bolesti srca i moždanog udara. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
balans je ključan

Višak testosterona kod žena: kad ženskim tijelom zavlada muški hormon

Više s weba