Novost na našem tržištu

Magične školjke s Filipina liječe hormonske osipe izazvane podivljalom štitnjačom

11.2.2016. u 18:17/ Nives Polovine Barun

Problemi sa štitnjačom postali su svakodnevica velikog broja Hrvatica. Simptomi su teški i nepredvidivi, a pogoditi pravu terapiju ponekad je nemoguća misija. Jedan od čestih simptoma su hormonski osipi. Za njih je nedavno na naše tržište stigla neobična terapija egzotičnim školjkama

Čak svaka treća žena ima problema sa štitnjačom. Kad hormoni polude događaju se mnoge promjene. Nekima se manifestiraju u  ponašanju, druge pak muku muče s osipima ili ekstremnim variranjima u težini. Sve donedavno Elena Maja imala je sličan problem, a onda je otkrila terapiju školjkama.

"Imala sam problema s osipom koji se često pojavljivao, no nakon ovih tretmana sve je nestalo", rekla nam je. 

A tretman je prilično egzotičan jer ljekovite školjke stižu s Filipina.

"U školjku se stavlja posebna biljna mješavina s biljnom infuzijom. Tretman je iz dva dijela i u par minuta dolazi do toplinskog zagrijavanja", objasnila je farmaceutkinja Olgica Slavujević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima diuretski učinak zato što školjka tijekom masaže otpušta ione kalcija koji potiču eliminaciju suvišnih tekućina", dodala je. 

Školjke su obrađene posebnim tehnikama kako bi otpuštale kalcij. A on pomaže.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

"Bila sam malo skeptična u početku. Ali nakon svega nekoliko tretmana došlo je do velikih razlika, dermatološki problemi su nestali", kaže Elena Maja. 

Skepsa postoji i u liječničkim krugovima. No poručuju, škoditi ne može, a preporučuju koristiti ovu metoda samo i isključivo uz primjenu tradicionalnih metoda liječenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko dođe do loših nalaza, treba ići na neke medicinske metode u smislu nadoknade, ali ako imamo male promjene koji se ne očituju u našoj krvi, onda možemo nekakvim alternativnim metodama", rekla je specijalistica dermatovenerologije Jelena Jakić.

Ovu drevnu masažu Filipinci koriste od pamtivijeka. Školjke, vjeruju, sadrže mnoga ljekovita svojstva.

"Uvijek sam za kombinacuije alternative ako ona može biti prevencija. Koža će osjetiti da je dobila kalcij, da je oživjela", dodala je Jakić. 

U ovoj priči tradicionalna i alternativna medicina se ne kose. Jedno s drugim stvaraju dobitnu formulu za borbu protiv hormonskih osipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba