Pustite ih da se igraju!

Stručnjaci: mala djeca trebaju barem tri sata tjelesne aktivnosti dnevno

Image
Foto: Thinkstock

Za roditelje može izgledati da su im klinci u neprestanom pokretu, no stručnjake brine da se mališani danas ne kreću dovoljno što može dugoročno loše utjecati na njihovo zdravlje

2.10.2018. u 10:50/ Život i stil

Prema novim smjernicama pedijatara djeca u predškolskoj dobi trebaju minimalno tri sata dnevno tjelesne aktivnosti. 

"Za djecu do tri godine ta tjelesna aktivnost znači plesanje ili igranje izvan kuće, dok za one starije to mora biti nešto energičnije poput plivanja i vožnje bicikla", objašnjavaju kanadski znanstvenici nakon provedene studije.

Preporuke uključuju da se vrijeme provedeno u  zatvorenom prostoru zamijeni igrom vani, vrijeme red ekranomda se zamijeni tjelesnom aktivnošću. Ove jednostavne preinake poboljšat će zdravlje djece. Naravno, dodaju strućčnjaci, djeci se mora osigurati dug i kvalitetan san. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

"Što ranije počnemo utjecati na stvarnje zdravih navika kod djece, to bolje za njih"; objašnjava dr. Mark Tremblay, šef Udruge za zdravo življenje i prevenciju pretilosti pri bolnici Ottawa. 

Dodaje, na tome možemo poraditi i prije, no što djeca napune tri godine. I bebe moraju ispuniti dnevnu dozu tjelovježbe, u njihovom slučaju to možemo nazvati "vremenom za trbuščić", a podarzumijeva pola sata vježbica primjerenih bebinom uzrastu. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pozitivni učinci nakon 28 dana

Znate li što će se dogodite prestanete li pušiti marihuanu mjesec dana?

Više s weba