Dosjetljiv izum

Mama dizajnirala jakne koje griju djecu, a sigurne su za autosjedalicu

Image
Foto: Facebook screenshot/bucklemebabycoats

Odavno je poznato da autosjedalice za djecu i zimske jakne nisu dobra kombinacija, ali ova je mama to promijenila

16.1.2019. u 11:28/ Život i stil

Putovati automobilom s klincima teško je samo po sebi, a posebice zimi. Tada je potrebno dijete skinuti iz velikih jakni i debelih kaputa kako bi ih sigurno stavili u njihovu sjedalicu. Taj postupak može se odužiti, a djeca često ne surađuju.

Zašto je obavezno skidati kapute? 

"Nošenje kaputa, debelih vesti ili jakni može spriječiti sigurno prianjanje koje mora biti čvrsto na ramenima i bokovima. Možda mislite da je vaše dijete zaštićeno u sjedalici, ali zapravo zrak u kaputu ili jakni čine sjedalicu neefikasnom", tvrde iz organizacije Safe Kids Worldwide za portal Parents.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je sigurnost na prvom mjestu, roditelji žele da je njihovim mališanima udobno i toplo. Upravo je zato Dahlia Rezik, mama iz New Hampshirea, stvorila kapute koji su u isto vrijeme udobni i sigurni. 

Kako bi se izbjegla napuhanost koja povećava rizik od ozlijede, prednji dio jakne stegnut je sa strane, a šavovi na ramenima postavljeni su na stražnjoj strani. Na taj je način pojas ispod jakne i izravno na prsima djeteta.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Jakna je prošla test sudaranja nekoliko puta, a Rezik se konzultirala s ekspertom Jamesom DeCarlijem koji je potvrdio: "Kaputi su sigurni na temelju onoga što sam proučio. Jedini je sloj između djeteta i sjedalice onaj na leđima, a vrlo je tanak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je cilj bio nadmašiti tradicionalne, napuhane kapute i jakne, ali približiti se i tome da se čini kao da uopće nema jakne. Roditelji mogu ispravno namjestiti pojas bez kaputa, a zatim odjenuti kaputić. To je nemoguće s tradiciolanim jaknama i to mi je najdražio dio ovog izuma", rekla je sama Dahlia Rezik.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Imate li koji?

Niste sigurni jeste li trudni? Ovo je 15 najčešćih simptoma trudnoće

Više s weba