ključ je u pripremi

Mama podijelila sjajan trik pomoću kojeg ćete nagovoriti dijete da svaki dan jede voće i povrće

Image
Foto: The Eager Teacher/Facebook

Nagovoriti dijete da jede zaista je izazov, a nagovoriti ga da gricka svježu mrkvicu spada u nemoguću misiju

19.9.2019. u 15:01/ Život i stil

Obroci s klincima znaju izgledati kao bitke bez kraja, no jedna mama dosjetila se fantastičnog trika pomoću kojeg je riješila ovaj problem. I ne samo što njeni klinci sada jedu, nego jedu zdravo i svojevoljno. Svakodnevno grickaju sezonsko voće i povrće.

Sarah Hornung bivša je profesorica u školi u Buffalu, a danas radi kao tajnica u istoj školi i  piše blog The Eager Teacher o profesionalnoj i privatoj organizaciji koji je popularan među mamama.

Mame nisu talentirane za multitasking - one samo nemaju izbora

Nedavno je objavila fotografiju svog hladnjaka koji je pretvorila u samoposlužni mini bar za klince. Fotografija je postala viralna. Evo zbog čega. Znamo da su najjednostavnija rješenja najčešće i najbolja pa tako je i ovo.

Treba pripremiti voće i povrće. Oprati ga, oguliti, narezati na komadiće, odnosno pripremiti za jelo i staviti u plastične čaše ili posudice i u vrata hladnjaka ili na niže police kako bi ga djeca mogla dohvatiti. Osim voća i povrća možete narezati i sir. 

"Klinci dođu gladni iz vrtića ili škole. Dok ogulim i narežem krastavce, već je kasno (...) shvatila sam da moram biti korak ispred njih", kaže Sarah. "Jedu kada su gladni i ne jedu kada nisu. Bitno je da im je hrana pri ruci i da nema pregovaranja", dodaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihologinja Ana Čerenšek: Kako djecu naučiti da čitaju lektiru s radošću?

Ova taktika ne djeluje samo na djecu, nego i na odrasle. Kako Sarah kaže, potiče nas da se zdravije hranimo. "Kada smo gladni ili u žurbi treba nam nešto što ćemo zgrabiti i pojesti po putu (...) Koliko puta kupimo nešto zdravo za jesti pa propadne jer namirnicu trebamo oprati i narezati. Nitko to neće pojesti pa čak ni ja, a gdje tek djeca", iskreno će ova mama. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hormonalne promjene

Može li razina estrogena utjecati na debljanje?

Više s weba