dvosmislene upute

Mama upozorila o zastrašujućim nuspojavama gela za desni koji se daje djeci

Image
Foto: Thinkstock

Danielle Kapetanovic kaže da je malenoj koja ima 15 mjeseci utrljala sasvim malo gela na desni, a ono što je uslijedilo uzelo joj je godine života

13.3.2018. u 14:00/ Život i stil

Jedna mama iz SAD-a podijelila je na Facebooku zastrašujuću priču i upozorenje ostalim roditeljima, nakon što je njezina djevojčica dobila napadaj uzrokovan gelom za desni koji se vrlo često koristi kako bi dječici olakšalo bolove dok im niču zubi.

Danielle Kapetanovic kaže da je malenoj koja ima 15 mjeseci utrljala sasvim malo gela na desni, a ono što je uslijedilo uzelo joj je godine života.

"Chloe je u sekundi pocrvenjela, počela se grčiti i izgubila svijest. Prestala je disati, a lice joj je poplavilo. Uzela sam ju u narujčej i pokušala probuditi, a suprugu sam viknula da zove hitnu. Na sreću, došla je k svijesti za 20-ak sekundi, što se nama činilo kako vječnost. Stigli su bolničari i pregledali je. Sve je bilo u redu", piše ova mama.

"Na žalost, ovakvih primjera ima mnogo, a nisam to znala. Mnogi roditelji napisali su da su njihova djeca imala istu reakciju nakon korištenja Baby Orajela (...) Morala sam s vama podijeliti ovu priču. Molim vas, nemojte djeci mazati desni s ovim gelom", piše Danielle.

Dodaje i kako je vrlo neodgovorno to što su upute na pakiranju dvosmislene. U jednoj rečenici piše da je gel namijenjen dvogodišnjoj djeci, a na proizvodu je slika bebe te sam proizvod u trgovini stoji na polici na kojoj su proizvodi za bebe.

Pročitajte još:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba