Pretjerali

Mame koje rade vs. mame kućanice: grafikon o majčinstvu poharao društvene mreže i razbjesnio mnoge

Image
Foto: Pixabay

Facebook grupa podijelila je grafikon koji je izazvao lavinu kritika na društvenim mrežama

16.12.2018. u 16:31/ Život i stil

Na Facebook stranici The Transformed Wife osvanula je fotografija grafikona koja uspoređuje majke koje imaju karijeru i one koje su se odlučile posvetiti samo djeci. Sve počinje s pitanjem "Trebaju li majke imati karijeru?", a zatim se odgovori granaju. 

Prateći grafikon, čini se da su mame koje odaberu imati i karijeru uz obitelj potpuno disfunkcionalne za svoju djecu. Tako fotografija pretpostavlja da one dolaze kući iscrpljene, nose djeci fast food, samo pročitaju slikovnicu djeci prije spavanja pa su čak preumorne za intimne odnose s mužem. 

Sve to rezultira time da im se "život raspada" - prema grafikonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, majke koje ostaju kod kuće i posvete se djeci su cijelo vrijeme ispunjene, apsolutno ih ništa ne muči i imaju veliku privilegiju odmoriti kada djeca spavaju popodne.

Potpuno očekivano - mame diljem svijeta pobjesnile su na suludi način na koji je stranica pokušala prikazati obje grupe. 

Upravo se čita

Image
sporno postupanje policije

Riječani najavili prosvjed zbog tučnjave na Platku. 'Institucijama svi trebamo biti jednaki'

"Ovo je najgore vrijeđanje mama koje sam ikada vidjela", napisala je jedna pratiteljica. Druga je dodala da "je ova lista sprdnja te da nije nimalo utemeljena na stvarnosti." 

Uz žene su stali i  mnogi muškarci, a jedna je mama napisala: "Što ako tate pomognu s pripremom hrane i kućnim zadacima?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doslovno me sram, kao ženu katolkinju, što ste ovo objavili. Toliko ste irealni da je to zapanjujuće. Molim vas da ovo uklonite i napravite novi grafikon na kojem će pisati kako se sve mame trude najviše što mogu. To je jedini grafikoni koji trebamo, hvala", napisala je jedna od pratiteljica grupe. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što može biti

Primijetili ste krv u stolici? Ovo je 11 mogućih uzroka rektalnog krvarenja

Više s weba