želi pobijediti mršavost

Manekenka jede najkaloričniju hranu, ali se ne deblja!

3.10.2013. u 18:15/ RTL

Jedna bivša mađarska manekenka ovih je dana tema svjetskih medija. Iako ne boluje od poremećaja prehrane, spala je na samo 31 kilogram, a u njezinoj želji da se udeblja zasad joj ne mogu pomoći ni najveći medicinski stručnjaci.

Nekada ljepotica, danas sjena djevojke koja je bila. Tijelo kostura, no u tom tijelu duh koji ne odustaje. Orsolya ima 31 godinu, a prije tri godine počela je neobjašnjivo gubiti na težini. Sada ima samo 31 kilogram.

Svi se sjećamo priče koja je potresla svijet. Francuski model Izabel Karo, bolovala je od anoreksije. Plakatima i jezivim fotografijama slabašnog tijela ukazivala je na stravične posljedice te bolesti i na problem premršavih djevojaka na pistama. Preminula je prije tri godine. Na 164 centimetra visine imala je trideset kilograma. No, Orsolya nema anoreksiju, ne zna što se događa s njezinim organizmom. Ona redovito jede, što kaloričniju hranu, ali rezultata nema.

Kod liječnika je svakodnevno. Neće odustati dok ne dobije barem dvadeset kilograma. Redovita procedura prilikom svakog ulaska u ordinaciju; Orsolya skida odjeću, a pogled na nju je tužan i zastrašujuć. Aparat koji mjeri omjer visine i težine pokazuje pogrešku. No, pogreške nažalost nema.

Orsolya pokazuje fotografije. Na njima je djevojka koja ni bila čak niti mršavica, a kamoli ova blijeda slika sebe same. Sudjelovala je na natjecanjima ljepote i uvijek je bila pri vrhu.

Jedino natjecanje koje sada želi dobiti je ono u kojem treba pobijediti - svoje tijelo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba