Želi pomoći drugima

Maria je sa 17 godina bila na rubu smrti: pobijedila je anoreksiju, a sada sa svijetom dijeli svoju priču

10.2.2017. u 11:17/ Marijana Čikić

Maria je unutar tjedan dana pala s 32 kile na 27. Krajnji cilj je bio izgladnjeti se do smrti

Maria Vrnoga de Gregorio​ se s 17 godina već pet godina borila s anoreksijom, bulimijom i depresijom. To su cijeloj obitelji bili najgori dani u životu. 

Znala je opipati i osjetiti i kosti i rebra i kralježnicu i lopatice, sve je osjetila pod rukom, ali na neki način taj pogled je iskrivljen i nikad nije dovoljno. 

"Kako smo čekali na taj red, ona se rušila sjedeći, njezina energija je otišla, nj više nije bilo i taj dan su liječnici rekli da 'ako noćas ne preživi, mi nismo krivi, došli ste kasno", priča Marijin otac Marin.

Danas je posve drukčija priča. Maria kaže da je sretna što je još uvijek živa, sretna je sa svakim djelićem svog tijela, pogotovo zato što je toliko toga izdržalo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo kad ju je s 12 godina napao pedofil. "Htjela sam malo smršavjeti  da me muškarci ne primjećuju, kako se to više nikad ne bi dogodilo."

Odlazak u bolnicu nije doživjela kao spas već kao prepreku. U bolnici je provela četiri mjeseca. To je bio tek početak koji ju je sada, godinu i pol kasnije, doveo do toga da više ne skida osmijeh s lica.  

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Put do novog života popločen je još jednom Marijinom misijom – pomoći drugima jer zna koliko je podrška bitna. Ona ne bi uspjela bez obitelji. U videu pogledajte njezinu priču.

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba