OGLAS

kiropraktičarka upozorava

Mijenjate li bebama pelene na ovaj način, možete im oštetiti kralježnicu

Image
Foto: Thinkstock

Većina roditelja previja bebe baš na način koji je, prema mišljenju liječnice i kiropraktičarke Puente, opasan za dijete. Uz probleme s kralježnicom, može pojačati kolike i prouzročiti zatvor

19.7.2017. u 13:00/ Život i stil

Liječnica i kiropraktičarka  Emily Puente iz zdravstvene ustanove "Bridge Family Chiropractic" upozorila je da većina roditelja pogrešno bebama mijenja pelene i pokazala sigurniji i jednostaniji način za to. Osobito je važno pravilno previjati skroz malene bebe koje još ne puze.

Uobičajeno mijenjanje pelena, u kojem se djetetu u zrak dižu i savijaju nogice i guza kako bi se podmetnula pelena, stvara pritisak na djetetovu kralježnicu što može izazvati i stanje koje se naziva cervikalna lordoza - pretjerana zakrivljenost kralježnice u donjem dijelu leđa. Osobito su osjetljive skroz malene bebe koje još ne puze.


Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Osim toga pritisak na donji dio leđa, koji se događa ako na pogrešan način mijenjate pelene, može pojačati kolike i izazvati probavne probleme i konstipaciju kod bebe. 
Previjanje bebe na način koji preporučuje liječnica Puente čuva djetetovu kralježnicu. Bebu odignite od podloge sa strane i jednostavno podmetnite pelenu. Detaljnije upute su u videu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba