pravog se čuva

Mislite da znate koliko često prati grudnjak? Odgovor će vas iznenaditi

Image
Foto: Thinkstock

Na ovo pitanje odgovorili su stručnjak za tekstil i američki dermatolog pa pročitajte što je u interesu vašeg grudnjaka, a što u interesu vaših grudi

20.12.2016. u 12:09/ Vijesti.hr

U ladici svake žene postoji barem nekoliko grudnjaka, a većina ih ima zavidan broj. Nakupili su se tijekom godina i svaki od njih priča svoju priču - jedan sportski - ono kad ste krenuli trčati..., jedan crveni - za Novu godinu, jedan čipkasti crni, push-up za podršku - u svakom smislu, onaj jedan samo sa žicom, onaj drugi pamučni, onaj bež što ide na sve, onaj prekrasni koji ste jednom kupili i nikad ga niste odjenuli jer vas žulja i onaj kojem više ne možete prepoznati boju, a teško i oblik... ali je tu za vas svaki dan i najbolji je.

E sad kad smo prošli kroz vašu ladicu, pitanje koje si žene s vremena na vrijeme postave, a nitko ne zna pravi odgovor je: Koliko često prati grudnjak?

To su se upitali i proizvođači grudnjaka te odgovor potražili kod njujorškog dermatologa Joshue Zeichnera, a on kaže: grudnjak treba prati barem jedno tjedno.

"Jer ako grudnjak perete rjeđe od preporučenog, na njemu se talože masnoće, prljavština, znoj i bakterije", objašnjava dermatolog i dodaje: "a on je najbliže vašoj koži  i zbog toga bi trebao imati prioritet u pranju". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još radikalniji po ovom pitanju je Lexie Sachs iz laboratorija za tekstil pri Institutu za domaćinstvo u SAD-u. On kaže da se grudnjak treba prati nakon trećeg nošenja .

"Naravno ovisi o tome kakav ste imali dan. Ako ste bili vani, trčali okolo, znojili se, htjet ćete ga oprati što prije. Ali ako ste ga odjenuli samo na nekoliko sati, to se ne računa kako dan nošenja", objašnjava Sachs.

Upravo se čita

Image
stižu nove cijene

RTL Danas doznaje: Od utorka poskupljuje gorivo. Provjerite koje bi trebale biti nove cijene!

Sad kad smo utvrdili koliko često treba prati grudnjak, evo kako bi to trebalo raditi da vam on dulje traje. Preporučuje se ručno pranje u nekom blagom deterdžentu ili, ako baš morate, pranje u perilici na najnižoj temperaturi. 

Pametno bi bilo, stručnjaci kažu, rotirati nekoliko grudnjaka kroz tjedan kako bi im produljili vijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, znamo i same da će na koncu opet sav teret pasti na onog 'jadnika' bez boje i oblika!

Više s weba

Pročitajte još

Image
okrenuo sat unatrag

Genetičar s Harvarda otkrio što jede kako bi bio mlađi deset godina

Više s weba