znojenje je zdravo

Može li sauna zamijeniti trening i pomoći nam istopiti kilograme?

Image
Foto: Pexels

U sauni se znojimo isto kao i kada trčeći nižemo kilometre, no je li i učinak isti?

8.11.2019. u 15:25/ Život i stil

Mnogi vjeruju da će, ako u sauni redovito provode 15 do 30 minuta 'kuhajući' se na visokim temperaturama, vrlo brzo smršavjeti. Naime, u sauni se znojimo isto pa čak i više nego kada vježbamo te bi i učinak trebao biti takav.

No, fitness stručnjaci tvrde kako to nije istina, odnosno kilogrami koje gubimo u sauni sastoje se od vode, dok se kilogrami koje gubimo vježbajući, sastoje većinom od masti.

U sauni ne izgrađujemo mišiće, a vodu koju izgubimo znojenjem moramo nadoknaditi, što znači da sauna ne može biti zamjena za trening iako se uslijed zagrijavanja povećava broj utkucaja srca baš kao i kod fizičkog napora. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravi muškarac koji teži 83 kilograma u sauni može sagorjeti od 63 do 84 kalorije u 30 minuta. Želite li smršavjeti i održati novostečenu kilažu, a pritom definirati tijelo ne preostaje mu ništa drugo, nego redovito trenirati.

Sauna je izvrstan način za opuštanje i detoksikaciju organizma što je vrlo bitno u ovim hladnijim danima kada haraju virusi. Pomoći će nam očuvati zdravlje i biti odlična podrška za odrađivanje teških fizičkih treninga.  

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Kako bismo izvukli maksimum iz saune, važno je prije odlaska u nju i nakon piti velike količine tekućine kako bi se spriječila dehidracija. Lagani biljni čaj ili voda s limunom odličan su izbor. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čest problem

Neugodni bolovi oko pupka: kojih je 11 mogućih uzroka

Više s weba