Vječna dilema

Može li vježbanje kod kuće biti jednako učinkovito kao trening u teretani?

Image
Foto: Thinkstock

Fitness trenerica otkrila je možete li bez straha preskočiti trening u teretani te na što pripaziti kod vježbanja kod kuće

7.12.2019. u 15:58/ Život i stil

Stigli su hladni zimski mjeseci što znači da nam je i najkraći put do teretane težak. Najradije bismo ostali u krevetu. Međutim, mnogi se odluče na vježbanje kod kuće uz malo opreme. Neki se boje da tako ne odrade dovoljno kvalitetan trening, ali najbolje znaju stručnjaci.

Fitness trenerica Lauren Kanski za MindBodyGreen je odgovorila: "Bilo kakvo kretanje je uvijek bolje od preskakanja treninga." Unatoč manjem prostoru i ograničenoj opremi, Kanski tvrdi da se trening može odraditi i kod kuće.

"Sve što vam treba je prostirka tako da vam je udobno u svim položajima. Danas postoje brojni video treninzi zbog kojih je vježbanje kod kuće jednako dobro kao i u teretani", dodala je. Međutim, upozorila je da kod kuće vrijedi isto pravilo kao i svugdje - pripazite da pratite program stručnjaka jer inače riskirate ozljede, ali i beskorisne vježbe.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što možda najteže pada osobama koje vježbaju kod kuće je motivacija i inspiracija.

"Faktor koji igra ulogu je to što ljudima druge stvari odvraćaju pažnju i ne mogu se potpuno fokusirati na trening", kaže Kanski. Upravo zato je najbolje izolirati se što je više moguće dok vježbate. Što se tiče toga koju vrstu treninga trebate izvoditi - imate potpunu slobodu.

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

"Standardne vježbe uz pomoć težine vašeg tijela, čučnjevi, iskoraci, plankovi i ostale uobičajene vježbe su sve što vam treba. Jedino što je važno je da se fokusirate", kaže Kanski i dodaje kak je uvijek dobro nabaviti bućice ili bilo kakav drugi oblik tereta uz koji ćete lakše graditi mišiće. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Česta ljetna boljka

Hrana za proljev: što jesti, a što izbjegavati

Više s weba