velike promjene

Može započeti u tridesetima: 7 ranih znakova predmenopauze

Image
Foto: Pexels

Perimenopauza je mehanizam koji omogućava vašem tijelu da polako prijeđe u menopauzu. To je faza koju često karakteriziraju hormonalna neravnoteža, valunzi, poremećaj spavanja i suhoća vagine. Saznajte 10 najčešćih znakova predmenopauze. Kliknite 'SLJEDEĆA'

26.11.2019. u 10:25/ Život i stil

Prosječno traje četiri godine

Predmenopauza je proces koji traje od nekoliko mjeseci do osam do deset godina. Prosječno trajanje je četiri godine. Službeno, predmenopauza završava nakon što prođe period od 12 mjeseci bez menstruacije, piše Flo Health.

Ovisno o tome u kojoj je žena fazi, simptomi mogu biti različiti. Neke žene imaju slabije simptome dok druge vrlo intenzivno osjećaju ove simptome. 

1. Neredovite mjesečnice

Kod redovite mjesečnice razine estrogena i progesterona se podiži i padaju u očekivanom periodu. Tijekom predmenopauze horomoni ne slijede isti obrazac. Jedan od najočitijih znakova perimenopauze je nepravilan ciklus. Povremeno će menstruacije biti obilne, a povremeno se biti kraće, a menstruacija može preskočiti.

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/pretjerana-briga-moze-nas-dovesti-do-ruba-depresija-tuga-zena-jesen-9e75623297521b5351eda830dc4c952f_view_article_new.jpg?v=22
1/6

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bezazlene metode

Je li moguće izazvati menstruaciju prirodnim putem?

Pročitajte još

Image
Bezazlene metode

Je li moguće izazvati menstruaciju prirodnim putem?

Više s weba