Euromelanoma Dan Hrvatska

'Muškarci, budite i vi na oprezu od raka kože!'

Image
Foto: PR fotografije

U zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održana je tradicionalna najavna konferencija povodom ovogodišnje kampanje i javnozdravstvene inicijativa u borbi protiv raka kože (melanoma) - Euromelanoma Dan Hrvatska 2014., uz slogan 'Rak kože možete vidjeti!'

6.5.2014. u 9:47/ Promo članak

Ovogodišnji Euromelanoma Dan će se održati 14. svibnja 2014. Za razliku od prethodnih godina kada su se svi građani telefonski prijavljivali za besplatne dermatološke preglede, ovogodišnji Euromelanoma Dan Hrvatska će biti dodatno i ciljano usmjeren prema rizičnoj skupini muškaraca iznad 50-e godine života, koji vrlo rijetko pregledavaju svoju kožu!

Diljem Hrvatske su već dogovoreni pregledi u dermatološkim ordinacijama za djelatnike u građevinarstvu, brodogradnji, komunalnim djelatnostima i dr., koji se tijekom svog posla intenzivno izlažu UV-zračenju, a nedovoljno su osviješteni o važnosti redovitog (samo)pregleda kože.

Image
Foto: PR fotografije
Image
PR fotografije

Na najavnoj konferenciji su predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva prof.dr.sc. Mirna Šitum, te gosti iz javnog života Stanko Majoli (otac poznate tenisačice Ive Majoli), te voditeljica i pjevačica Sanja Doležal još jednom podsjetili građane Hrvatske da se je važno redovito pregledavati kožu i madeže!

Stanko Majoli je kao predstavnik rizične skupine muškaraca iznad 50-e godine podijelio s javnosti svoju osobnu priču o melanomu, te ukazao na važnost prevencije raka kože od najranije dječje dobi, posebice kod sportaša!

Image
Foto: Promo fotografija
Image
Promo fotografija

Tradicionalno su se u projekt uključili i ljekarnici, te osim u dermatološkim ordinacijama, brošure o samopregledu kože možete potražiti i u ljekarnama diljem Hrvatske. Euromelanoma Dan Hrvatska se provodi već nekoliko godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja. Cijeli je projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju - Euromelanoma Day organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Sve informacije o Projektu možete naći na internetskoj stranici Euromelanoma Day organizacije: www.euromelanoma.org.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dva tipa

Dijabetes: koja je razlika između dijabetesa tipa 1 i 2?

Više s weba