zanimljivo

Muškarci nisu najbolje društvo u krevetu: Žene više vole spavati s nekim drugim

Image
Foto: Pexels

Američka studija došla je do iznenađujućih rezultata kada je riječ o tome s kim žene najviše vole dijeliti krevet

4.12.2019. u 15:10/ Život i stil

Studija provedena na Sveučilištu Canisius u Buffalu pokazala je da se žene bolje naspavaju kada dijele krevet sa psom, nego kada spavaju kraj muškarca.

U istraživanju su sudjelovale 962 žene koje žive diljem SAD-a. Njih 57 posto dijeli krevet s partnerom, 55 posto s barem jednim psom, a 31 posto s najmanje jednom mačkom.

Sve ispitanice ispunile su upitnik o navikama spavanja i kvaliteti sna i o tome kako se osjećaju spavajući kraj partnera, psa ili mačke. Upitane su kako na njih utječe osoba ili životinja kraj koje spavaju, osjećaju li se sigurnima kraj njih.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prikupljanja podataka i analize odgovora, istraživači su zaključili da žene bolje spavaju kraj pasa, nego kraj muškaraca i mačaka. Psi ih smiruju, a mačke i muškarci im remete san, piše portal Fatherly.com.

(FOTO: Pexels)

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

Druga studija, provedena na Klinici Mayo, na 40 muškaraca i žena koji spavaju sa psima pokazala je donekle slične rezultate - ljudi se bolje naspavaju ako s njima u sobi spava pas, no ne i ako on spava s njima u krevetu.

S obzirom da je riječ o istraživanjima malog opsega, ne možemo donositi generalne zaključke o ovoj temi, no rezultati su svakako zanimljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba