Što se događa s našim glavama?

Muškarci sve ranije gube kosu, no taj problem ima i sve više žena!

thumbnail
6.11.2014. u 18:37/ RTL

Muškarci sve ranije gube kosu, no na žalost taj problem ima i sve više žena. Za razliku od njih, ćelavi muškarci mnogim su ženama izrazito šarmantni. Sebi možda ne toliko. Što se to događa s našim glavama, može li se ćelavost liječiti ili možda čak izliječiti, otkrit ćemo vam u sljedećoj priči.

"Kao prirodan ukras kosa uživa posebnu njegu kod svih uljuđenih i primitivnih naroda, osobito kod žena. Njezin gubitak vješto se prikriva.Dr. Josef Hyrtl

Novo američko istraživanje pokazalo je da je čak 85 posto ispitanika preokupirano ćelavošću, jer im kosa znači - samopouzdanje. Liječnici su, pak, jednoglasni u savjetu - što je prije detektirate, prije ćete je i izliječiti.

To, naravno, ne znači da biste nakon tri pronađene dlake na jastuku trebali kod liječnika. Ukoliko više od pet dana pronalazite više od 100 vlastitih vlasi, vrijeme je za reakciju.

"Mi smo predisponirani na tome da da ćemo u nekom trenutku našeg života, ili da će nam se prorijediti ili da ćemo izgubiti kosu, mi možemo jedino održavati ili ojačati naše ili folikule ili sve da nadoknadimo ono što nam fali", izjavio je TomicaBagatin, maksilofacijalni kirurg.

Bitku protiv ćelavosti možete započeti u vašem domu, i to čajem od koprive, eteričnim uljima majčine dušice i lavande ili recimo maskom od meda i cimeta. Dokazan je i pozitivan učinak soka crvenog luka, a tu je i čaj od gljive kombuche.

Hormonalni disbalans i autoimune bolesti kao glavni razlozi ćelavosti najčešće nastaju zbog stresa, najvećeg čovjekova neprijatelja.

"Stres je bolest današnjice, uzrok može biti na različitim apsketima života, dovodi do homronalnog poremećaja... Tijelo više ne može izdržati i počinje u ovom slučaju s gubitkom kose", dodaje ZdravkaSvetličić, stručnjakinja za homeopatiju i biorezonancu.

"Da li ima razlike između muškaraca i žena, ima razlika u tipu ćelavosti, kako ćelavimo s vremenom, kod muškaraca ćemo krenuti od temporalne regije i onda će se širiti u obliku potkove prema otraga, dok će ženska krenuti od centralnog dijela i širiti se sa strane", kaže Bagatin.

Važno je znati da samo dva lijeka na svijetu imaju znanstveno dokazano djelovanje protiv alopecije. Osim raznih nepotrebnih pripravaka, postoje i druge netočne legende o ćelavosti, poput one da će brijanje ili šišanje kosu potaknuti na rast. Netočno je i, primjerice, da sušila za kosu mogu uzrokovati ćelavost te da ona genetski uvijek dolazi s majčine strane. A kad smo već kod genetike, imamo još jednu dobru vijest - čak se i nasljedna ćelavost može liječiti, tradicionalnom medicinom ili pak homeopatijom.

"Homeopatski princip je ustvari da liječi osobu, a ne bolest, dakle, vrlo je važno otkriti gdje je uzrok poremećaja, i na osnovu toga se određuje konstuitucijski lijek, taj lijek kod određene osobe liječi sve, dakle, dovodi tijelo u balaks, i mentalno i emocionalno i fizički", dodaje Svetličić.

Kojim god putem krenuli rješavati pojačano ispadanje kose, značajno poboljšanje prehrane ne možete i ne smijete izbjeći. Povećani unos ekološki uzgojenog voća, povrća i svježih sokova potaknut će ponovni rast vaše kose!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
je li opasan?

Što je uzrok smeđeg iscjetka kod žena?

Više s weba