Odlične kombinacije

Zdravlje na pladnju: ovo su najbolje voćne kombinacije za zdravi doručak

Image
Foto: Pixabay

Voće je odličan odabir za doručak, a ove će vam voćne kombinacije pomoći u očuvanju zdravlja

4.1.2019. u 8:45/ Život i stil

Voće je oduvijek jedna od najzdravijih alternativa za ukusan i hranjiv doručak. Međutim, ako se konzumira u određenim kombinacijama, voće može postati prirodni lijek za razne probleme sa zdravljem.

1. Protuupalna kombinacija - višnja, ananas i borovnica

Kombinacije višnje, ananasa i borovnice odličan je trik za liječenje upalnih procesa u organizmu. Ovo voće, a posebno ananas, poznato po velikoj količini vitamina C koji dokazano pomaže u spječavanju upala, bilo da je riječ o mišićima ili upalama druge vrste.

2. Jačanje imuniteta - grejp, kivi i jagoda

Ova voćna kombinacija učinkovito djeluje na imunitet, odnosno njegovo jačanje. Nutritivne vrijednosti kojima raspolažu ove namirnice djeluju na cjelokupni organizam te uz jačanje imuniteta, također djeluju na suzbijanje simptoma prehlade i gripe. Kivi je posebno bogat vitaminom C koji oduvijek pomaže kad je riječ o liječenju bolesti uzrokovanih slabijim imunitetom.

3. Antioksidansi – smokve, grožđe i nar

Kombinacija smokava, grožđa i nara odlična je voćna bomba puno antioksidansa. Naime, antioksidansi su poznati kao spojevi koji pomažu kod očuvanja zdravlja našeg organizma, poboljšavaju probavu te ubrzavaju metabolizam.

4. Prirodna detoksikacija - goji bobice, lubenica i limun

Našem je organizmu s vremena na vrijeme potrebna određena 'detoksikacija', a ovo su najbolje namirnice koje će u tome pomoći. Voćna kombinacija koja uključuje goji bobice, lubenicu te limune učinkovito pomaže pri izbacivanju suvišnih toksina iz našeg tijela.

5. Podizanje energije - banana, avokado i jabuka

Kombinacija banane, avokada i jabuke najbolja je kada je u pitanju podizanje energije u organizmu. Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima kojima raspolaže, banana je i inače odlično rješenje za manjak energije i kronični umor. Stoga, nije ni čudno što je banana idealni izbor za konzumiranje prije vježbanja ili obavljenja sportskom aktivnošću.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čest problem

Neugodni bolovi oko pupka: kojih je 11 mogućih uzroka

Više s weba