Mali princ 3D

Najpoznatiji princ na svijetu sada uz proširenu stvarnost

Image
Foto: www.profimedia.hr

Mali princ jedna je od najljepših i najomiljenijih priča ikada napisanih koju podjednako vole i mali i veliki čitatelji

26.4.2019. u 7:36/ Život i stil

Jedna od najpoznatijih knjiga na svijetu, prevedena je na više od 300 jezika i u svijetu prodana u više od 200 milijuna primjeraka. Objavljena je prvi put u Parizu 1943. godine. Od tada do danas Mali princ postao je kultnom knjigom među čitateljima diljem svijeta. Kroz priču o malom princu, Exupéry je izrekao jednostavne, ali važne istine o pravim vrijednostima ljudskog života kao što su prijateljstvo i ljubav.

Kultna dječja knjiga sada ima novu dimenziju. Uz podršku Samsunga po prvi puta u Hrvatskoj Mali princ nudi proširenu stvarnost. Na određenim stranicama nalaze se crvene ruže koje nas vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su glazba, igre i svijet maloga princa u 3D, kojima nitko neće moći odoljeti. Prvo izdanje klasične bajke na moderan način u Hrvatskoj, dokazuje da priče ispričane prije više od 75 godina idu u korak s vremenom. 

Image
Foto:
Image

O AUTORU: 


Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry rodio se 29. lipnja 1900. u Lyonu, a poginuo negdje iznad Korzike 31. srpnja 1944. Rođen je u plemićkoj obitelji kao treće od petero djece, a otac mu je umro kad je imao četiri godine. Studirao je arhitekturu, a 1921. u vojsci postao pilot. Nakon odsluženja vojnog roka nekoliko je godina živio i radio različite poslove u Parizu, a zatim je ponovno postao pilot koji prevozi poštu te je živio u južnoj Francuskoj, Maroku, Argentini i Sjedinjenim Državama. Inspiraciju za Malog princa dobio je nakon što mu se avion srušio u Sahari te su on i kopilot jedva preživjeli, a nakon nekoliko dana bez vode spasio ih je jedan beduin. Antoine de Saint Exupéry napisao je nekoliko romana i pripovijedaka (Noćni let, Zemlja ljudi, Ratni pilot) u kojima govori o veličini čovjeka, o njegovoj snazi, prijateljstvu i ljubavi, o težnji za istinom. Svjetsku slavu stekao je suvremenom bajkom Mali princ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednica: Aleksandra Stella Škec
Prijevod: Ivan Kušan
Broj stranica: 96
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 9789531424660
Strani naslov: Le Petit Prince
Uvez: Tvrdi
Širina: 21 cm
Visina: 27.5 cm

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​​

Upravo se čita

Image
ANALIZA SKY NEWSA

Zašto je toliko žrtava potresa u Siriji i Turskoj? Nekoliko je razloga

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba