Ljestvica 163 zemlje svijeta

Otkrivene najzdravije i najnezdravije zemlje svijeta: naša susjeda prva, pogledajte koja je Hrvatska

Image
Foto: Thinkstock

Sve zemlje ocijenjene su na temelju varijabli poput očekivanog životnog vijeka, uzroka smrti i zdravstvenih rizika, od visokog krvnog tlaka i uporabe duhana do pothranjenosti i dostupnosti čiste vode

21.3.2017. u 14:45/ Život i stil
Image
najstariji u hong kongu

Životni vijek sve duži: Muškarci će živjeti više od 80 godina

Image
najstariji u hong kongu

Životni vijek sve duži: Muškarci će živjeti više od 80 godina

Bloomberg Global Health Index napravio je ljestvicu 163 zemlje svijeta: od najzdravijih do najnezdravijih za život. Naša susjeda Italija pravo je mjesto za dug i zdravi život. Beba rođena u Italiji vjerojatno će živjeti do osamdesetih godina. No, u Sierra Leoneu, prosječna novorođenče će umrijeti s 52. godine.

Iako Italija spada u razvijene zemlje, njezin rast stagnira već desetljećima i gotov 40% mladih ljudi je bez posla. Ipak, Talijani su u puno boljoj formi od Amerikanaca, Kanađana i Britanaca, koji svi pate od visokog krvnog tlaka i kolesterola te problema s mentalnim zdravljem. Prehrana puna svježih namirnica, povrća i maslinovog ulja, sigurno pomaže u statistici. 

Sve zemlje ocijenjene su na temelju varijabli poput očekivanog životnog vijeka, uzroka smrti i zdravstvenih rizika, od visokog krvnog tlaka i uporabe duhana do pothranjenosti i dostupnosti čiste vode.

Uz Italiju, u prvih pet najzdravijih zemalja su Island, Švicarska, Singapur i Australija. Problem većine razvijenih zemalja je pretilost. Hrvatska se nalazi na 35. mjestu, jedno mjesto iza Sjedinjenih Američkih Država.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
je li opasan?

Što je uzrok smeđeg iscjetka kod žena?

Više s weba