Prekrasan čin

Nakon gubitka bebe, mama donirala 70 litara majčinog mlijeka

Image
Foto: Thinkstock

Ronan je preminuo kad je imao 11 dana. Mama Ariel se u najgorim trenucima svog života, odlučila ne nesebičan čin

3.1.2017. u 8:55/ Sanja Miler

Ariel Matthews izgubila je sina Ronana kad je imao samo 11 dana. Dok se pokušala pomiriti s nezamislivim gubitkom, odlučila je donirati svoje majčino mlijeko i tako pomoći drugim roditeljima.

Ovo je drugi put da se mlada mama iz Kalifornije odlučila na tako nesebičan čin. Prije otprilike godinu dana rodila je mrtvorođenu bebu, dječaka Caydena. Tada se odlučila što više izdajati i donirala je 15 litara svog mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ariel, koja ima trogodišnjeg sina Noaha, rekla je za Scary Mommy da je, nakon što je Ronan preminuo, osjećala da je to prava stvar za napraviti. "Mogao je podijeliti svoj dar, iako više nije tu." Htjela je pomoći drugim mamama jer je to bila u stanju fizički napraviti.

Ovaj put je donirala više od 70 litara ili otprilike 67 kilograma mlijeka, što je više od njezine težine. Majčino mlijeko primile su tri obitelji: dvije mame koje nisu imale svog mlijeka nakon rođenja beba i jedna obitelj koja je upravo posvojila bebu.

Upravo se čita

Image
ISPRED SVOG VREMENA

Ivano Balić ispričao svoju rukometnu priču: 'Već sam ranije planirao završiti karijeru'

Doniranje mlijeka je za Ariel važan čin ljubavi, pa je to napravila nakon sve tri trudnoće. Na Instagramu je podijelila svoju priču koja je doprijela do tisuće žena, majki, roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je moja priča nekome donijela nadu i svjetlost, ne mogu biti sretnija. Ako nešto što napravim može drugome pomoći da se podigne iz tame gubitka djeteta, na to ću biti ponosna cijeli život. Žene se trebaju osjećati jake i hrabre jer su uspjele preboljeti nešto tako grozno. Samo se nadam da mogu pomoći." 

​​​​Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kad se zabrinuti...

Krvarenje i sukrvica u trudnoći: na što obratiti pažnju i koji su mogući uzroci

Više s weba