ta divna riječ 'tata'

Ne, nismo vas zaboravilli i ovo je za vas: dragi tate, sretan vam vaš dan!

Image
Foto: Thinkstock

Biti tata nekome ne znači biti biološki otac, već znači dati svu svoju ljubav djetetu, naučiti ga životu i čuvati ga od nedaća. Biti mu stijena i sigurna luka

19.3.2017. u 7:30/ Život i stil
Image

Očevi i djeca: muškarci u ulozi života

Fotogalerija
Image

Očevi i djeca: muškarci u ulozi života

Fotogalerija

Današnji dan posvećen je tatama. Barem u nekim zemljama svijeta. Naime, Dan očeva slavi se na nekoliko datuma diljem svijeta. Kod nas, u Lichtensteinu, Portugalu, Španjolskoj, Slovačkoj i Italiji slavi se 19. ožujka na blagdan svetog Josipa - katoličkog sveca, Isusovog ovozemaljskog oca i zaštitnika obitelji koji je bio skroman, samozatajan i pošten čovjek te blagi i požrtvovni otac. 

Uloga očeva danas je malo drugačija nego u prošlosti kada su isključivo muškarci morali brinuti o egzistenciji obitelji. Mnogi od njih propustili su odrastanje svoje djece dok su im slali teško zarađene novce iz inozemstva. 

Stvari su se donekle promijenile pa danas i oni mogu više sudjelovati u odgoju i biti sa svojim klincima. Sve je veći broj onih koji odlaze na rodiljni i uživaju u čarima očinstva, dok mame rade. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(Foto: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biti tata nekome ne znači nužno biti biološki otac, već znači dati svu svoju ljubav djetetu, naučiti ga životu i čuvati ga od nedaća. Biti mu stijena i sigurna luka. Kroz ljubav se stvaraju veze jače od krvi i jače od vremena, kroz ljubav se postaje tata.

Tate su djeci čitav njihov svijet i djeca tatama, stoga očevi što da vam kažemo kad sve znate! Uživajte u ovoj lijepoj nedjelji sa svojom djecom. A vi djeco, bez obzira koliko imali godina, zagrlite svoga tatu i recite mu koliko ga volite!

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba