nagrada struke

Njegova kuta je odora superjunaka: Mališane u Rijeci liječi najbolji hrvatski kardiolog za djecu

11.12.2019. u 13:21/ Ida Balen

Riječki kardiolog za djecu, dr. Neven Čače, dobitnik je nagrade za veliki uspjeh - prvi je u Hrvatskoj izveo zahvat na srcu kod petero mališana, bez otvaranja prsnog koša

Riječkom pedijatrijskom kardiologu dr. Nevenu Čači nagradu je uručila Hrvatska liječnička komora. Dr. Čače poručuje kako mu je posebno drago da je struka prepoznala rad njegovog tima.

"Radi se o zatvaranju rupice, koja se nalazi na zidu koji dijeli lijevu i desnu klijetku i taj zahvat se radi bez klasičnog kardiokirurškog pristupa, bez otvaranja prsnog koša. Kroz arterije i vene u preponskoj regiji guramo žice, katetere da bi stigli do samoga srca i onda preko tih žica i katetera, koji nam služe kao vodilice, guramo i takozvani zatvarač", objašnjava dr. Čače nagrađeni zahvat. 

"S njim je izuzetno lijepo raditi. Kad su ozbiljne stvari u pitanju zahtjeva od nas ozbiljnost, ja se nadam da je mi i pokazujemo, a s druge strane iznimna lakoća rada s njim jer je prvenstveno čovjek, a onda jedan veliki stručnjak", otkriva Danijela Višnić, glavna sestra Zavoda za pedijatrijsku kardiologiju KBC-a Rijeka. 

"Mi na pedijatriji imamo ustvari dvije skupine pacijenata (...) prema njima moramo isto tako imat određenu dozu razumijevanja", zaključuje liječnik kojeg hvale i suradnici i roditelji mališana, a vole ga i djeca koju liječi - što je najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže roda

Što znači lažna menstruacija i kako je razlikovati od prave

Više s weba