rijetki genetski poremećaj

Njezin znoj, dah i urin imaju miris po ribama i pokvarenim jajima!

Image
Foto: Ilustracija/photos.com

Nesretna 44-godišnjakinja se kupala po pet puta dnevno, koristila i kuhinjski deterdžent, no nikako se nije mogla riješiti smrada.

10.4.2014. u 9:21/ RTL

Ellie James iz Abingdona oboljela je od od rijetkog genetskog poremećaja zvanog trimetilamurija s 30 godina, bolesti koja uzrokuje manjak enzime zbog kojeg joj znoj, dah i urin imaju miris po ribama i pokvarenim jajima, piše Daily Mail.

Nesretna 44-godišnjakinja se kupala po pet puta dnevno, koristila i kuhinjski deterdžent, no nikako se nije mogla riješiti smrada.

Čak su je na poslu iza leđa zvali 'smrdljiva Ellie' iako je po funkciji direktorica tvrtke. Potajno su joj ostavljali sapun i mirise za tijelo jer su mislili da smrdi zbog nemara, a ne zbog bolesti.

Nakon sedam godina agonije, konačno se obratila specijalistu za hormone nakon što je natjerala svog liječnika da ozbiljno shvati problem. Do tada joj je držao predavanja o higijeni. Narednih sedam godina trebalo je da joj se postavi dijagnoza.

Za poremećaj nema lijeka, a antibiotici i dijeta mogu ublažiti problem. Liječnik joj je savjetovao i da se pere PH neutralnim sapunom jer pranje agresivnim šamponima samo pogoršava stanje.

Njezin partner Dan Molston (50) kaže kako mu je jedino bitno da je ona divan čovjek.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lagan san

Razlozi zašto beba nemirno spava - i što možete napraviti

Više s weba