Opustite se

Ostvarite sreću i osjećajte se bolje: 14 stvari za koje se moramo prestati kriviti u životu

Image
Foto: Pexels

Društvene mreže i očekivanja često u nama izazivaju osjećaj krivnje zbog vlastitih izbora, izgleda i načina života. Tako je ponekad lako zaboraviti da je vlastita sreća najbitnija. Klikom na 'SLJEDEĆA' podsjetite zbog kojih se stvari nikad ne biste trebali sramiti ili kriviti.

23.8.2019. u 14:22/ Život i stil

Karijera

Što je neobičniji posao i manja plaća to se više ljudi krive za svoj izbor. Ponekad sumnjamo u sebe jer imamo kvalitete za bolje i plaćenije poslove, a izabrali smo drugačiju karijeru.

via GIPHY

Pritisak je još veći kad naši prijatelji polako dosežu više pozicije na poslu. Međutim, imajte na umu da je vaša sreća i zadovoljstvo na prvom mjestu i budite ponosni na to što radite.

'Nedostaci' ili manjak sposobnosti

Možda ste se više puta osjećali loše zbog manjka sposobnosti za učiniti nešto. Međutim, svi imaju svoje jače strane i talente te stvari u kojima možda i nismo tako dobri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

via GIPHY

Ako vam nešto ne ide, ne znači da ste loši. Jednostavno morate pronaći ono u čemu uživate i u tome se iskazati.

Upravo se čita

Image
preokret u slučaju posvojenja

Sud oslobodio Hrvate u Zambiji! Mogli bi poletjeti za Hrvatsku već sutra?

Vrijeme za sebe

U današnjem ekstrovertiranom svijetu vrlo je lako osjećati se krivim ako želite vrijeme za sebe. Ovo posebice teško pada majkama i očevima jer bi dijete 'trebalo biti na prvom mjestu.' No, istina je da svi zaslužuju vrijeme za sebe i opuštanje bez osjećaja krivnje. 

via GIPHY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju krajevu kad se bolje osjećamo onda smo bolji u svakoj životnoj ulozi.

Prijatelji i partneri

Možda imate partnera ili grupu prijatelja za koje vaša okolina misli da nisu dovoljno dobri za vas.

via GIPHY

No, ako vas tretiraju dobro, pokazuju razumjevanje i uživate u njihovom društvu - ne postoji razlog zašto ne bi bili ' dovoljno dobri za vas.' Štoviše, budite ponosni što cijenite takve stvari u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramite se prošlosti

Ako se sramite svoje prošlosti, postoje velike šanse da nećete biti najbolja verzija sebe u sadašnjosti.

via GIPHY

Prihvatite prošlost kao nešto što vas oblikuje i počnite to cijeniti kod sebe. Ako niste ponosni na prošle postupke ili vaše korijene, iskoristite ih da ste danas bolji.

Hrana koju jedete

Prijatelji koji su usvojili vrlo zdrave navike mogu nam stvarati osjećaj krivnje ako jedemo nešto slasno, ali nezdravo. No, nemojte se kriviti za to ako se unatoč jednoj krafni ili čipsu doista brinete za zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

via GIPHY

Hrana je užitak i trebali biste uživati u njoj. Samo je bitan balans.

Status veze

Možda vam odgovara da ste sami ili vam je odluka o rastavi braka jednostavno bio mudri životni izbor. Čak i ako se mnogi ne slažu s vama, nemojte se krivi i sramiti što nemate partnera ili imate partnera koji drugima ne odgovara. 

via GIPHY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, ljubavne veze i partneri nam mogu pružiti veliko zadovoljstvo i pomoć u životu, ali jednako dobro se možete osjećati i kada ste 'solo.'

Drugačiji ste

Dovoljno je teško biti u manjini i ne pomaže ako se krivite zato što se drugačiji. Umjesto da se konstantno pokušavate uklopiti, prihvatite svoju jedinstvenost i iskoristite je na najbolji mogući način.

via GIPHY

Ne možete si priuštiti neke stvari

U današnjem svijetu kad je fokus na materijalnim stvarima nije neouobičajeno da se osjećamo loše jer si nešto ne možemo priuštiti. 

via GIPHY

Međutim, imajte na umu da vas takve stvari ne definiraju. Živite s onim što imate i to iskoristite za nešto što vas usrećuje.

Tip i veličina tijela

Možda su danas određeni tipovi tijela i veličina prihvatljiviji, ali to nije razlog da se sramite sebe.

via GIPHY

Zdravlje bi trebalo biti na prvom mjestu pa su bilo kakve rigorozne mjere kako biste se uklopili u ideju 'lijepoga' - neprihvatljive. 

Interesi i hobiji

Čak i hobiji imaju drugačiji 'status' iz perspektive društva. No, bez obzira uživate li u čitanju, jahanju, šahu, automobilima, brizi o životinja ili nečemu drugome - držite se toga. 

Trebali biste imati punu slobodu da vas interesiraju drugačije stvari.

Pokazivanje emocija

Odrasla dob može značiti da se od vas očekuje da budete jaki i da ne pokazujete emocije. No, nismo roboti i svi bismo trebali moći pokazati osjećaje. 

via GIPHY

Zaplačite ako vas nešto muči i smijte se ako u nečemu uživate. Nema smisla kriviti se za pokazivanje svojih emocija.

Stil odijevanja

Modna industrija i sve vezano za izgled danas su diktatori toga koliko je netko 'cool', a koliko nije. Ako ne želite pratiti trendove - to je u redu. Ako vam se ne sviđa nešto što biste 'trebali' nositi - to je isto u redu. 

Pokažite svoj stav i nosite ono u čemu vam je ugodno i u čemu se najbolje osjećate.

Pobačaji, život bez djece i velika obitelj

O ovome se ne priča dovoljno. Neki ljude ne žele djecu, neki vole i uživaju u životu s velikom obitelji, a neki možda ne mogu imati djecu. Niti jedna od ovih mogućnost nije kriva niti je razlog za sram.

via GIPHY

Podsjećajte se da vi niste problem.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što može biti

Primijetili ste krv u stolici? Ovo je 11 mogućih uzroka rektalnog krvarenja

Više s weba