trbušnjaci i porod

Mogu li jaki trbušni mišići zakomplicirati porod?

Image
Foto: Thinkstock

Slučaj popularne američke hrvačice izazvao je raspravu u javnosti o tome jesu li zaista jaki trbušni mišići problem pri porođaju

17.6.2017. u 9:07/ Život i stil

Američka hrvačica Bire Bella nedavno je rodila svoje prvo dijete, djevojčicu Joe. Iako je htjela roditi prirodnim putem, nakon deset sati porođaja liječnici su se ipak odlučili za carski rez. Kao razlog naveli su prejake Belline trbušne mišiće

Ovaj slučaj izazvao je raspravu u javnosti o tome jesu li zaista jaki trbušni mišići problem pri porođaju. Za mišljenje su upitani i stručnjaci.

Ginekolog Jamil Abdur-Rahman ne slaže se s kolegama koji su porodili Bellu. "Prirodni porođaj zahtjeva jake mišiće zdjelice i dobre kontrakcije maternice. Sve to nema nikakve veze s trbušnjacima i uopće s fizičkom kondicijom", kaže Abdur-Rahman. No, dodaje kako bi bilo poželjno da trudnice rade lagane vježbe tijekom trudnoće kako bi omekšale grlić maternice.

Za porod pomažu Kegelove vježbe i lagana svakodnevna šetnja. Preporučuje se trudnicama da vježbaju ukupno dva sata tjedno, ukoliko imaju urednu trudnoću. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čest problem

Neugodni bolovi oko pupka: kojih je 11 mogućih uzroka

Više s weba