Muška psiha

Otkrili smo čega se muškarci zapravo boje i što ih najviše brine

Image
Foto: Thinkstock

Danas obilježavamo Međunarodni dan muškaraca, a tim povodom otkrili smo njihove najveće strahove

19.11.2018. u 12:48/ Život i stil

Na dan muškaraca sve se vrti oko njih, a cilj je razumjeti njihove strahove. Za muškarce je posebno delikatno njihovo mentalno stanje. Upravo je samoubojstvo najveća ubojica muškaraca ispod 45 godina. 

Često im se govori da budu čvršći i ne pokazuju emocije, a to zapravo ostavlja negativne posljedice. Tvrtka Harry's jedna je od onih koji žele razbiti iluziju nedodirljivog muškarca pa je provela istraživanje i pronašla listu stvari koje brinu muškarce.

U studiji provedenoj na više od 2000 muškaraca u dobi između 18 i 88, otkriveni su najčešće brige muškog roda.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći faktori bili su posao i novac. Čak 17 posto muškaraca brinulo je o svom poslu, a 16 posto o prihodima. Druga briga po redu bila je zdravlje pa djeca. Neobično, ali sljedeća briga bila je politika i stanje u državi, a tek kasnije obitelj, okoliš i budućnost.

"Volio bih da mi je žena češće kod kuće. Liječnica je i pod velikim je stresom, a to nosi doma. Htio bih da je tu za obitelj i da manje radi. Je li to tako loše?", pitao se 29-godišnjak iz Essexa. 

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

"Htio bih imati ljepše i simetričnije lice. Nabaviti nove zube, ljepšu kosu i veće bicepse. Nema puno stvari koje volim na sebi" priznao je 25-godišnji muškarac iz Coventryja.

"Jednostavno se želim osjećati voljeno. Ponekad se osjećam kao da me ignorira. Htio bi da se otvori i kaže mi što zaista misli", priznao je 25-godišnji Devon. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se osjećam loše zatrpam prijatelje svojim problemima. Ne znam kako ih sam riješiti. Osjećam se jadno zbog oslanjanja na obitelj", dodao je. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Česta ljetna boljka

Hrana za proljev: što jesti, a što izbjegavati

Više s weba