važno!

Otkrivamo još jedan razlog zbog kojeg nikako ne smijete preskakati doručak

Image
Foto: Pixabay

Čak ako i samo jednom tjedno preskočimo doručak, to za šest posto povećava rizik za razvoj bolesti. Ako ga preskočimo pet puta, rizik raste na 55 posto

15.1.2019. u 7:31/ Život i stil

Uvriježeno je mišljenje da je doručak najvažniji obrok u danu, a novo istraživanje to još jednm potvrđuje. Njemački znanstvenici otkrili su da je preskakanje doručka povezano s povećanim rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2. U istraživanju su obrađeni podaci 96.000 osoba.

Čak ako i samo jednom tjedno preskočimo doručak, to za šest posto povećava rizik za razvoj dijabetesa tipa 2. Ako doručak preskočimo četiri do pet puta tjedno, taj rizik raste na čak 55 posto. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu The Journal of Nutrition. 

(FOTO: Pixabay)


"Za doručak je najbolje jesti obrok bogat vlaknima, proteinima  i složenim ugljikohidratima. To će nam pomoći da kvalitetno započnemo dan, dati nam energije, zadovoljiti apetit i postaviti temelj za ostale zdrave obroke u danu", kaže Jenna Freeman Scudder, dijetetičarka sa Sveučilišta Wexner u Ohiu.Preskakanje doručka može dovesti do inzulinske rezistencije koja je usko povezana s dijabetesom. Nutricionisti stoga savjetuju da ozbiljno shvatimo izreku kako je doručak najvažniji obrok u danu te da ga nikada ne preskačemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjer brzog i zdravog doručka jesu jaja i zobena kaša. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
PROF. ZORIČIĆ UPOZORAVA

Droga koja kosi mlade Amerikance. Doslovno se uguše i od vrlo niskih doza: 'Kad dođe kod nas glave će se gubiti'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​ 

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavno do zdravlja

Kako povećati željezo u krvi: poboljšajte krvnu sliku pomoću hrane

Više s weba