dobra vijest za muškarce

Otkriven lijek za erektilnu disfunkciju, Viagra postaje prošlost

Image
Foto: Thinkstock

Od erektilne disfunkcije pate milijuni muškaraca diljem svijeta, a mnoge je sram priznati da ga imaju. Zahvaljujući danskim znsntvenicima ovaj će problem biti riješen

16.5.2018. u 8:48/ Život i stil

Zahvaljujući danskim znanstvenicima najškakljiviji muški problem mogao bi postati prošlost. Oni su uspjeli otkriti lijek za erektilnu disfunkciju za koji vjeruju da će zasjeniti viagru. 

U malenoj studiji provedenoj u Centru za regenerativnu medicinu Danci su muškarcima u penise injektirali matične stanice čime su oživjeli živce i krvne žile.

Tretman je primijenjen na osobama koje su preboljele rak prostate  zbog čega im je prostata morala biti uklonjena, a terapija matičnim stanicama planira se koristiti i kod milijuna muškaraca koji pate od erektilne disfunkcije zbog niza bolesti poput dijabetesa, srčanih bolesti, visokog tlaka ili jednostavno zbog životne dobi.

Tretman liječenja erektilne disfunkcije matičnim stanicama izgleda tako da se liposukcijom uzimaju masne stanice iz abdomena koje se potom centrifugiraju pri čemu se odvajaju matične stanice te se one injektiraju u pacijentov penis. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstvenici poručuju da istraživanje dobro napreduje, no i da je put do gotovog tretmana još dug. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
DRUGAČIJE SVJETLO

Ovaj detalj otkriva značenje Horvatove geste na bizarnom intervjuu: Evo o čemu je riječ

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Česta ljetna boljka

Hrana za proljev: što jesti, a što izbjegavati

Više s weba