sve veći problem

Otvorena bolnica za pretilu djecu u Zagrebu

30.5.2013. u 18:49/ RTL

Gotovo četvrtina školske djece u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu težinu. Zbog te zabrinjavajuće statistike na zagrebačkom Rebru je otvorena prva Ambulanta i dnevna bolnica za pretilu djecu. Liječenje traje dvije godine,a u njemu sudjeluje cijeli tim liječnika od endokrinologa do psihologa i nutricionista.

Ručak u Dnevnoj bolnici za pretilu djecu na Rebru iznosi samo 450 kalorija.

Dnevni meni ne smije biti veći od 1300 kalorija pa nutricionisti uče djecu, ali i njihove roditelje kako jesti zdravo i pritom mršavjeti.

Nakon pregleda u ambulanti, djeca u grupama polaze jednotjedni program, u koji su uključeni i roditelji. Tri dana u tjednu i oni polaze savjetodavne radionice.

Liječenje debljine traje dvije godine tijekom kojih su obavezne kontrole. Iako je bolnica otvorena svima, za sada uglavnom dolaze djeca iz Zagreba. Uz nutricioniste s njima radi cijeli tim stručnjaka: endokrinolozi,fizioterapeuti,medicinske sestre i psiholozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dizanje samopouzdanja cilj je zdravo gubljenje kilograma, a prvi pacijenti, njih dvadesetak, već su dali obećavajuće rezultate.

Za dugoročni uspjeh zdrava prehrana trebala bi postati dio svakodnevnog menija, a početni rezultati pokazuju da je i to moguće.

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Više s weba