Pravi početak dana

Ova 27-minutna jutarnja rutina će vam sasvim promijeniti život

Image
Foto: Pixabay

Uz ovu jutarnju rutinu započet ćete dan sretniji, smireniji i mudriji

6.9.2018. u 10:14/ Život i stil

Kada se ustanemo na lijevu nogu, dan jednostavno neće biti dobar. Međutim, dobra je vijest da svako jutro možete poboljšati uz nekoliko malih promjena koje će utjecati pozitivno na cijeli dan koji slijedi. 

Znanstvenici tvrde da svoj odnos prema sebi i drugima te raspoloženje ovisi o tome na kakav način započnete jutro. Umjesto 'skrolanja' po svim društvenim mrežama znanstvenici preporučaju 27-minutnu rutinu koju je lako uklopiti u svoj dan. 

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

Vježbe disanjem

Kako bi eliminirali stres i bili spremniji za izazove koji dolaze, uzmite si pet minuta za vježbe disanja. Posebne vježbe disanja imaju blagotvorni učinak na mentalno i fizičko zdravlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disanje je povezano s parasimpatikusom koji djeluje na odmaranje i probavu. Prema Emmi Seppäli, profesorica sa Sveučilišta na Stanfordu, disanje je izravno povezano s emocijama pa ih putem njega možemo kontrolirati. 

Uzmite papir i olovku

Dvije minute potrebne su vam za jutarnju rutinu zahvalnosti za koju mnogi kažu da će vam promijeniti život. Nakon disanja uzmite papir i olovku i napišite tri stvari za koje ste iskreno zahvalni. 

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Na taj način 'učimo' mozak da se skoncentrira na pozitivne stvari u životu odnosno 'reprogramiramo ga' da se lakše nosi s lošim događajima. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naučite nešto novo

Preostalih 20 minuta posvetite učenju nečeg novog. To možete učiniti sami proučavajući internet ili čitajući knjigu ili časopis, a možete ući u razgovor s nekim i otkriti nešto novo. 

U tih 20 minuta možete proširiti svoje znanje, ali i učvrstiti odnos s nekom osobom, a oboje djeluje na vaš osobni rast i razvoj. Psihologinja Vanessa King za Psychologies tvrdi da je učenje novih stvari baza za naš blagostanje.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​ 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
prirodni utjecaji

Mit ili istina: Utječe li pun mjesec na naše spavanje?

Više s weba